Una interna de Wad-Ras diu que Peral va medicar la víctima la nit del crim

Actualitzat 6/2/2020 13:14:18 CET
L'acusada Rosa Peral, a Barcelona (Espanya), a 3 de febrer del 2020.
David Zorrakino - Europa Press

Li va preguntar si coneixia un sicari i si es pot descobrir la causa de la mort d'un cos calcinat

BARCELONA, 6 (EUROPA PRESS)

Una interna de la presó de dones Wad-Ras de Barcelona ha declarat aquest dijous en el judici pel crim de la Guàrdia Urbana que la coacusada Rosa Peral li va explicar que la nit del crim va donar a la víctima, Pedro R., un medicament que el seu exmarit prenia per la ciàtica "perquè es calmés".

La testimoni, que va compartir centre penitenciari amb l'acusada, ha relatat davant del Tribunal del Jurat que Peral li va explicar que va subministrar a la seva parella, Pedro R., l'aigua per prendre la medicació.

Se sospita que abans de l'assassinat, la nit de l'1 maig del 2017, Pedro R. va ser calmat o drogat, i després de matar-lo, l'autor o autors del crim el van cremar dins del seu cotxe.

Posteriorment, l'advocada de Peral, Olga Arderiu, ha preguntat a la testimoni per què no va dir res sobre el medicament en la seva primera declaració i ha demanat que s'estimi com una contradicció.

A més, la testimoni ha manifestat en diverses ocasions que no recordava coses que sí va declarar durant la fase d'instrucció, i ha detallat que es medica arran d'una crisi d'ansietat després de la seva declaració: "Em vaig veure afectada perquè van posar la meva foto i el meu nom a Internet", ha relatat.

Davant les diferències amb el seu discurs anterior, s'ha acordat que el jurat tingui accés també a la declaració que la testimoni va fer en instrucció, tot i que el fiscal, Félix Martín, ha advertit que com que es tracta d'un testimoni referencial no podrà ser determinant.

"TENIA GANES DE MATAR" EL SEU EXMARIT

La interna de Wad-Ras també ha explicat que Peral li va dir moltes vegades que "tenia ganes de matar Rubén", el seu exmarit, i que l'acusada li va preguntar si coneixia un sicari que pogués assassinar-lo.

"S'estava parlant de matar un mosso d'Esquadra. Era una cosa molt gran", ha dit amb relació a l'exmarit de Peral, que era agent del cos de policia catalana.

A més, la testimoni ha explicat que, com que ella tenia accés a Internet des de la presó perquè estudiava a distància, Peral li va demanar que busqués "si es podia esbrinar la causa de la mort d'un cadàver calcinat".

Per a aquest dijous també estava prevista la compareixença de qui va ser la companya de cel·la de Peral, que ja ha complert condemna i es troba en llibertat: el tribunal no ha pogut contactar amb ella i s'ha descartat el seu testimoniatge tot i que la defensa de l'acusat Albert López havia demanat que es llegís la declaració que va fer en la fase d'instrucció, la qual cosa ha estat desestimada.

ELS MOSSOS VAN ALERTAR LA DIRECTORA DE WAD-RAS

També ha comparegut davant la sala qui va ser directora de Wad-Ras durant els mesos en els quals Peral es trobava al centre, i ha explicat que l'octubre del 2017 "va saber a partir dels Mossos que Rosa volia matar Rubén", el seu exmarit, i ha detallat que la informació va arribar a la policia a través del cuiner de la presó.

Ha corroborat que dues internes de la presó li van explicar que "havia demanat la col·laboració de terceres persones per atemptar contra la vida del seu exmarit" i, a les preguntes de la defensa, ha explicat que Peral assistia al taller de costura, on tenia accés a tisores tot i que el lloc estava vigilant perquè ningú se les pogués portar.

Contador