Publicat 14/12/2019 11:50:31 +01:00CET

Interior reforça des d'aquest dissabte les mesures de seguretat antiterrorista amb motiu de les festes de Nadal

Arrenca aquest dissabte la fase operativa del dispositiu per reforçar la seguretat durant el Nadal
POLICÍA DE ALMERÍA

MADRID, 14 des. (EUROPA PRESS) -

El Ministeri de l'Interior ha ordenat un reforç d'especial intensitat de les mesures de seguretat antiterrorista amb motiu de les festes de Nadal que entrarà en vigor aquest dissabte, 14 de desembre, i es mantindrà fins a les 24.00 hores del 7 de gener.

Aquest reforç del nivell 4 --sobre 5-- del Pla de Prevenció i Protecció Antiterrorista suposa, entre més aspectes, un reforç de la seguretat en els mitjans de transports i a les zones de grans concentracions derivades de les celebracions, segons ha informat el Ministeri de l'Interior.

El nivell 4 d'alerta es va establir per primera vegada al juny del 2015 i es va activar a la Comunitat de Madrid amb motiu de la Cimera del Clima.

Aquest reforç, habitual en festes nadalenques, contempla reforçar els dispositius operatius i d'intel·ligència. Es va acordar i dissenyar en la reunió mantinguda aquest dijous per la taula d'avaluació de risc terrorista.

L'ofici no només s'ha traslladat a les forces i cossos de seguretat de l'Estat, sinó també als cossos autonòmics i locals a través de les delegacions i subdelegacions del Govern central i de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies.

El reforç comprendrà quatre grans objectius amb la finalitat de garantir la seguretat i el normal funcionament de l'activitat ciutadana, que inclou "controls aleatoris de vehicles i persones amb una elevada presència o trànsit de persones, incloses places, carrers, vies comercials, mercats ambulants nadalencs i edificis emblemàtics o on es prevegin grans concentracions de persones".

S'intensificaran també les mesures previstes en el Pla sobre grans centres i infraestructures de transports, com instal·lacions i mitjans de transport aeri, terrestre i marítim i s'extremaran les mesures i recomanacions de seguretat i autoprotecció dels efectius policials i de seguretat privada.