Publicat 18/06/2019 17:00CET

La Intelligncia Artificial aconsegueix reconstruir la cara de persones només a través de la seva veu

La Intelligncia Artificial aconsegueix reconstruir el rostre de persones solament a través de la seva veu
MIT CSAIL

MADRID, 18 juny (Portaltic/EP) -

Una algoritme d'Intelligncia Artificial que ha desenvolupat l'Institut Tecnolgic de Massachusetts (MIT), als Estats Units, ha estat capa de reconstruir la cara d'una persona després d'agafar com a punt de partida únicament la seva veu.

El laboratori de Cincies Informtiques i Intelligncia Artificial del MIT (MIT CSAIL) ha publicat Speech2Face ('de parla a cara', en angls), una eina que a través d'un extracte breu de parla és capa de determinar factors com l'edat, el gnere i l'tnia d'una persona.

Els autors de l'estudi han assegurat que el seu objectiu "no és reconstruir una imatge precisa de la persona, sinó més aviat recuperar característiques físiques que estan correlacionades amb la parla".

Aquest projecte pretén saber fins a quin punt és possible saber l'aspecte d'una persona a partir de la seva veu, i s'inspira en la manera en la qual les persones construm models dels trets d'algú de qui només en coneixem la veu.

Speech2Face funciona a través d'una xarxa neuronal d'aprenentatge profund dissenyada i entrenada a partir de la base de dades oberta AVSpeech, formada per més de 100.000 persones que parlen en fragments curts de sis segons.

Per demostrar-ne els resultats, la investigació ha utilitzat també la base de dades VoxCeleb, formada per milions de vídeos publicats a internet en els quals apareixen 7.000 persones famoses en entrevistes, en fragments curts d'almenys tres segons.

La imatge que es genera és el rostre d'una persona de cara, amb gest neutre, i s'han exposat juntament amb imatges reals dels famosos en els vídeos per mostrar la semblana amb l'original.

El funcionament de Speech2Face té lloc de manera no supervisada i només fa ús de les relacions entre parla i aspecte que s'observen en els vídeos.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés