Publicat 18/6/2019 17:16:05 +02:00CET

Instagram amplia les seves mesures de seguretat per recuperar comptes piratejats

Logotip Instagram
PIXABAY/CC/TUMISU - Archivo

MADRID, 18 juny (Portaltic/EP) -

Instagram està engegant dues mesures de seguretat per recuperar un compte piratejat que consisteixen a introduir una verificació d'identitat amb un codi de sis dígits des de la mateixa app i a assegurar que les persones no perdin els seus noms d'usuari.

Segons ha confirmat Instagram a Europa Press a través d'un comunicat, la xarxa social està provant un nou mètode de seguretat per facilitar la recuperació de comptes piratejats. Abans per recuperar un compte calia emplenar un formulari o ser notificat per un correu electrònic, però la nova iniciativa proposa una solució interna a l'app.

La nova experiència 'in-app' de recuperació de compte d'Instagram "farà més fàcil l'inici de sessió així com la recuperació del compte", segons ha explicat la companyia en el comunicat.

A l'hora de provar d'entrar en un compte reiterades vegades amb una contrasenya incorrecta o prement el botó d'"ajuda", la mateixa aplicació enviarà un codi de sis dígits al número de telèfon o correu electrònic vinculat amb el compte per verificar-ne la identitat i accedir al compte.

Quan el propietari hagi recuperat el control sobre el seu compte, Instagram prendrà "mesures addicionals per assegurar que cap hacker no pugui utilitzar els codis que s'enviïn a l'adreça de correu electrònic o número de telèfon per accedir al compte des d'un dispositiu diferent".

Aquest nou mètode garantirà que els usuaris puguin recuperar el seu compte fins i tot si un intrús ha canviat el nom d'usuari i les dades de contacte.