Publicat 16/1/2020 11:43:18 +01:00CET

Inspecció de Treball obre dos expedients a Iqoxe després de l'explosió a Tarragona

Imatge de les vies d'aigua dels bombers per refredar el tanc d'òxid de propilè afectat a l'empresa de la Canonja, Tarragona, el 15 de gener del 2020.
@BOMBERSCAT

El Homrani diu que l'empresa havia rebut quatre expedients sancionadors en els últims anys

BARCELONA, 16 gen. (EUROPA PRESS) -

Inspecció de Treball de la Generalitat ha obert dos expedients a l'empresa química Iqoxe després de l'explosió que es va produir dimarts a les seves instal·lacions a Tarragona i que va comportar víctimes mortals i diversos ferits.

Així ho ha explicat el conseller de Treball, Assumptes Socials i Famílies de la Generalitat, Chakir el Homrani, en declaracions als mitjans: "Treballarem per aclarir les causes i responsabilitats d'un accident molt greu en el qual hi ha hagut morts i ferits".

El Homrani ha explicat que el departament va activar la Inspecció de Treball de guàrdia quan es va produir l'explosió, si bé els especialistes d'Inspecció no han pogut accedir a l'empresa perquè les instal·lacions estan confinades fins que els cossos d'emergència acabin la seva intervenció i certifiquin que és segur accedir-hi.

Ha reconegut que el procés serà "llarg i complex" per l'estat en el qual han quedat les instal·lacions d'Iqoxe, si bé ha advertit que se n'acabaran coneixent les causes i responsabilitats.

SANCIONS

Pel que fa a l'import de la sanció que es pot imposar en cas que Iqoxe no seguís els protocols d'actuació corresponents, El Homrani ha indicat que s'ha d'analitzar i que, per fer-ho, compten amb especialistes en espais confinats i explosions, si bé ha avançat que pot ser una "sanció molt greu" si es detecten irregularitats.

El conseller ha apuntat que Iqoxe havia rebut en els últims anys quatre expedients sancionadors ferms per condicions de treball i en matèria de salut i seguretat laboral, amb imports que anaven des dels 2.000 als 8.000 euros.