Publicat 13/3/2019 9:38:04 +01:00CET

La inflació va pujar tres dècimes a Catalunya al febrer

EpData.- El IPC confirmado de febrero, en datos y gráficos
EPDATA

BARCELONA, 13 mar� (EUROPA PRESS) -

L'índex de preus de consum (IPC) a Catalunya va pujar tres dcimes al febrer respecte al gener, i la taxa interanual va augmentar una dcima, fins a l'1,1%, segons dades fetes públiques aquest dimecres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

En el conjunt d'Espanya, la inflació va pujar un 0,2% al febrer en relació amb el mes anterior i va elevar la seva taxa interanual una dcima, fins a l'1,1%.

Catalunya és la cinquena comunitat amb una taxa interanual més alta (1,1%), empatada amb Astúries, Cantbria i La Rioja, mentre que Navarra lidera el rnquing (1,6%) i Melilla el tanca (-0,5%).

A Catalunya, els preus que més han baixat han estat especialment els de vestit i calat, amb un descens del 2,3%, seguits pels d'habitatge (-0,8%) i els de medicina (-0,2%).

Per altra banda, han pujat notablement els preus del transport (1,5%), seguits pels d'oci i cultura (0,9%), els de comunicacions (0,7%) i els de hotels, cafs i restaurants (0,6%).

Per províncies, Girona i Lleida han experimentat increments de la inflació de cinc i quatre dcimes, respectivament, mentre que a Barcelona i Tarragona l'increment ha estat de dues dcimes en els dos casos.

Pel que fa a la taxa interanual, Barcelona i Lleida presenten els valors més alts, les dues amb un 1,2%, seguides de Girona (1%) i Tarragona (0,9%).

el més llegit

 1. 1

  Agents de paisà controlaran l'ús de la mascareta a Terrassa (Barcelona)

 2. 2

  Mollet del Vallès (Barcelona) farà més PCR a contactes de positius aquesta setmana

 3. 3

  La Generalitat farà cribajes massius de Covid-19 en dos barris de Barcelona

 4. 4

  Apartaments turístics de Girona impulsen una campanya a TikTok per recuperar visitants

 5. 5

  Un detingut a Llagostera (Girona) per vendre un propulsor submarí robat a Bombers