Publicat 11/10/2019 10:16:55 +02:00CET

La inflació va caure dues dècimes a Catalunya al setembre

Supermercat, IPC, consum, compradors
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 11 oct. (EUROPA PRESS) -

L'Índex de Preus del Consum (IPC) a Catalunya va caure dues dècimes al setembre respecte al mes d'agost, i la taxa interanual es va situar en el 0,3%, segons dades que ha fet públiques aquest divendres l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

En el conjunt d'Espanya, la inflació no va experimentar variació al setembre en relació amb el mes anterior i va retallar dues dècimes la seva taxa interanual, fins al 0,1%, el seu nivell més baix des de l'agost del 2016.

Catalunya ocupa una posició intermèdia en comparació amb altres comunitats, i Navarra se situa al capdavant, amb una taxa interanual del 0,7%, i en l'altre extrem hi ha Ceuta, amb un -0,6%.

A Catalunya, els preus que més han pujat al setembre han estat els de roba i calçat, amb un repunt del 4,8%, seguits, a gran distància, pels preus de l'ensenyament, que han augmentat sis dècimes, i els de medicina i parament, amb repunts de dues dècimes en tots dos casos.

Per contra, els preus que més han baixat han estat els d'oci i cultura, amb una caiguda del 3,8%, seguits pels preus d'hotels, cafès i restaurants, que han experimentat una reculada de set dècimes, i els de l'habitatge, amb un descens de quatre.

Per províncies, els preus han caigut en totes, i Barcelona i Tarragona són les que van registrar els principals descensos al setembre, de tres dècimes, mentre que la inflació va baixar una dècima a Girona i dues a Lleida.

Pel que fa a la taxa interanual, la més alta es va situar a Barcelona, amb un 0,5%, seguida de Girona i Lleida, totes dues amb un 0,1%, i Tarragona presenta un valor negatiu, amb -0,4%.