Publicat 12/7/2019 10:30:07 +02:00CET

La inflació es manté a Catalunya i la taxa interanual cau al 0,7% al juny

Evolución del IPC hasta junio de 2019
EPDATA

BARCELONA, 12 jul. (EUROPA PRESS) -

L'Índex de Preus del Consum (IPC) a Catalunya s'ha mantingut al juny respecte al maig, i la taxa interanual ha caigut tres dècimes, fins al 0,7%, segons dades que ha fet públiques aquest divendres l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Al conjunt d'Espanya, la inflació va disminuir un 0,1% al juny en relació amb el mes anterior, i va reduir quatre dècimes la taxa interanual, fins al 0,4%.

La taxa interanual de l'IPC va disminuir a totes les comunitats autònomes al juny respecte al maig, i els principals descensos es van registrar a Cantàbria i Castella i Lleó --tots dos sis dècimes-, mentre que Navarra va registrar la taxa més elevada (1%) i Melilla, la més baixa (-1%).

A Catalunya els preus que van augmentar van ser els d'oci i cultura, que van experimentar un repunt del 2%, els d'aliments i begudes no alcohòliques, amb un augment del 0,6%, els d'hotels, cafès i restaurants, amb un increment del 0,5%, i els preus de parament de casa (0,2%) i d'ensenyament (0,1%).

Els preus que van disminuir van ser els de transport, amb un descens de l'1,4%, els de vestit i calçat, amb una disminució de l'1%, els d'habitatge, que van baixar quatre dècimes, els de comunicacions, que ho van fer un 0,2%, i els de begudes alcohòliques i tabac (-0,1%), mentre que els de medicina es van mantenir.

Per províncies, Barcelona va ser l'única que va registrar un increment de la inflació, del 0,1%, mentre que va disminuir a Girona, amb un -0,2%; a Lleida, amb un -0,1%, i a Tarragona, amb un -0,1%.

Pel que fa a la taxa interanual, Barcelona va ser la província que va registrar la taxa més elevada, amb un 0,9%, seguida de Lleida (0,8%), Girona (0,3%) i Tarragona (0,2%).