Publicat 13/9/2019 10:30:26 +02:00CET

La inflació es manté a Catalunya i la taxa interanual baixa al 0,6% a l'agost

Evolución del IPC hasta el mes de agosto de 2019 (INE)
EPDATA

BARCELONA, 13 set. (EUROPA PRESS) -

L'Índex de Preus de Consum (IPC) a Catalunya s'ha mantingut a l'agost respecte al juliol, i la taxa interanual ha baixat dues dècimes, fins al 0,6%, segons les dades que ha fet públiques aquest divendres l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

En el conjunt d'Espanya, la inflació va retrocedir un 0,1% a l'agost en relació amb el mes anterior, i va reduir dues dècimes la seva taxa interanual, fins al 0,3%.

La taxa interanual de l'IPC va disminuir a totes les comunitats autònomes a l'agost respecte al juliol, excepte a Melilla, mentre que Navarra va registrar la taxa més alta (0,9%), seguida de Madrid (0,7%) i Catalunya (0,6%), que empata amb La Rioja i el País Basc.

A Catalunya els preus que més van baixar van ser els de roba i calçat, amb un descens de l'1,2%; els d'habitatge, amb una baixada del 0,7%, i els de medicina, amb una reculada del 0,4%, mentre que també van disminuir els de transport (-0,1%).

Els preus que van augmentar a Catalunya van ser els d'oci i cultura (1,2%), els d'hotels, cafès i restaurants (0,3%), els de parament i comunicacions, tots dos amb un repunt del 0,2%, i els d'aliments i begudes no alcohòliques (0,1%) i begudes alcohòliques i tabac (0,1%).

Per províncies, Barcelona va mantenir la inflació mensual i Tarragona va registrar un descens del 0,1%, mentre que a Girona i Lleida va augmentar un 0,1%.

Pel que fa a la taxa interanual, Lleida va ser la província que va registrar una taxa més alta, amb un 0,8%, seguida de Barcelona (0,7%) i de Girona (0,4%), mentre que a Tarragona va disminuir (-0,1%).