Publicat 12/04/2019 10:28CET

La inflació interanual a Catalunya augmenta tres dècimes al març i arriba a l'1,4%

IPC.- La inflació va pujar tres dcimes a Catalunya al febrer
JUNTA DE ANDALUCÍA - Archivo

BARCELONA, 12 abr. (EUROPA PRESS) -

L'Índex de Preus de Consum (IPC) a Catalunya ha augmentat en tres dcimes la seva taxa interanual, fins a l'1,4%, segons les dades definitives que ha publicat aquest divendres l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

En comparació amb el mes anterior, els preus han augmentat un 0,4% --amb un augment més alt en roba i calat (4,1%) i transport (1,1%)-- i en el que va d'any han disminut un 0,6% --amb una caiguda del 14,2% en roba i calat, del 2,1% en habitatge i de l'1,1% en oci i cultura--.

En el conjunt d'Espanya, l'IPC ha augmentat un 0,4% al mar en relació amb el mes de febrer i ha mantingut la seva taxa interanual en l'1,3%, dues dcimes més alta que la que es va registrar el mes anterior.

A Catalunya, la taxa interanual ha augmentat a causa de l'augment dels preus en transport (+2,5%), habitatge (+2,3%), d'altres (+1,8%), hotels, cafs i restaurants (+1,7%), aliments i begudes no alcohliques, begudes alcohliques i tabac, medicina i comunicacions (+1,3%), ensenyament (+1,1%), roba i calat (+0,9%) i parament (+0,8%).

L'únic descens interanual de preus s'ha registrat en l'oci i la cultura, en qu la caiguda ha estat de l'1,6%.

Pel que fa a la variació mensual, la caiguda més important s'ha registrat en habitatge (-0,6%), aliments i begudes no alcohliques (-0,4%) i comunicacions (-0,2%), mentre que s'han mantingut estables en parament i ensenyament.

En canvi, han augmentat els preus en roba i calat (+4,1%), transport (+1,1%), oci i cultura i hotels, cafs i restaurants (+0,6%), begudes alcohliques i tabac (+0,3%), medicina (+0,2%), i d'altres (+0,1%).

Durant aquest any, els descens es registren en roba i calat (-14,2%), habitatge (-2,1%) i oci i cultura (-1,1%), mentre que parament de la llar es manté estable.

El principal augment entre el gener i el mar es registra en transport (+2,4%), begudes alcohliques i tabac (+1,1%), hotels, cafs i restaurants i comunicacions (+1%), d'altres (+0,8%), aliments i begudes no alcohliques (+0,3%), medicina (+0,2%) i ensenyament (0,1%).

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés