La infanticida de Girona va anar al metge "amb idees autolítiques" tres dies abans del crim

Publicat 8/1/2020 20:28:56CET

La traslladen a Brians 1 perquè té unitat de psiquiatria

GIRONA, 8 gen. (EUROPA PRESS) -

La dona que va confessar que havia ofegat la seva filla a la banyera en un domicili de Girona va anar a un centre mèdic tres dies abans del crim "amb idees autolíticas" i no la van tornar a ingressar, ha explicat l'advocat de l'acusada, David Muñoz, a Europa Press.

El dimarts 24 de desembre va rebre l'alta del centre psiquiàtric on havia estat ingressada des de finals de juliol, i el dia 27 va anar una altra vegada a un centre mèdic i no la van tornar a ingressar, per la qual cosa Muñoz qüestiona que pot haver-hi "altres responsabilitats" més enllà de l'autora confessa i que potser amb altres protocols ella hauria estat tractada abans del crim.

La dona va ingressar a la presó de Puig dels Basses, i el cap de setmana passat va ser traslladada després d'un primer informe mèdic a la presó de Brians 1, on tenen una unitat de psiquiatria.

Muñoz ha assenyalat que per a la família el més important és que pugui rebre el tractament mèdic, per la qual cosa després del trasllat a la unitat de psiquiatria no considera tan rellevant recórrer l'ordre d'empresonament --pot fer-ho fins el dilluns 13-- ja que creu que la seva situació no seria molt diferent si ingressés en un hospital en règim tancat.

La dona, de 49 anys, va ser detinguda el dilluns 30 de desembre, després de trucar el telèfon d'emergències 112 i confessar haver matat la seva filla, i el jutge va decretar l'ingrés a la presó provisional el dijous 2 de gener.

PERITATGE DE PART

L'advocat ha explicat que demanaran un peritatge sobre el seu estat mental a més del que facin els metges del centre penitenciari, i ha assenyalat que totes les proves pericials s'aportaran a la causa.

Considera que la instrucció serà bastant senzilla perquè no cal esclarir qui és l'autor dels fets, sinó que es tracta d'estipular "el grau de malaltia mental a efectes de determinar la pena".

Contador