Publicat 05/01/2019 10:33CET

La indústria del videojoc a Catalunya capta 36,7 milions d'inversió estrangera des del 2013

Des de llavors s'han creat 502 ocupacions, enfront dels 88 generats en el quinquenni anterior

BARCELONA, 5 gen. (EUROPA PRESS) -

Catalunya ha registrat 36,7 milions d'euros d'inversió estrangera en el sector dels videojocs des del 2013, la qual cosa equival a nou vegades més dels fons captats durant el quinquenni anterior, i el sector ha creat 502 ocupacions, que multipliquen per més de cinc els generats fins el 2013, que van ascendir a 88.

En declaracions a Europa Press, el conseller delegat d'Acció, Joan Romero, ha assegurat que aquestes dades demostren que es tracta d'un sector en auge i que Catalunya i Barcelona són molt atractives per captar projectes d'aquesta indústria.

De fet, segons les dades de l'últim Llibre Blanco del Desenvolupament Español de Videojocs 2017, el pes de la facturació de la indústria catalana va representar el 2016 el 52% del total espanyol, mentre que el sector a Catalunya emprava al 44,9% dels treballadors a nivell estatal.

"Hi ha un entorn atractiu pel talent. Es necessita talent multicultural i generat aquí, així com la capacitat per atreure talent de l'exterior", ha explicat Romero, que considera que s'est generant un ecosistema de talent estranger molt important i essencial pel sector.

INDÚSTRIA FLUCTUANT

Els anys 2014 i 2017 van ser els que van registrar una inversió estrangera més alta, amb 22,6 i 11,2 milions d'euros, respectivament, alguna cosa que Romero ha atribut a les "grans fluctuacions" del sector a causa de la seva volatilitat en períodes curts i al pes dels grans projectes.

"El creixement és molt alt, el sector dels videojocs passa de rebre quatre milions a 36", ha afegit, encara que ha recordat que és un sector que encara est desenganxant, per la qual cosa en xifres absolutes est molt per sota d'uns altres més consolidats.

A nivell global, el sector aconseguir aquest any una facturació de 137.900 milions d'euros, 20.000 dels quals procediran d'Europa Occidental, la qual cosa suposa un creixement interanual del 5,6%, i Espanya concentra una facturació de 2.000 milions, situant-se en el nov lloc mundial.

PRINCIPALS EMPRESES DEL SECTOR

Els estudis de desenvolupament catalans amb més facturació són Digital Legends Entertainment, Novarama; Social Point, empresa fundada a Barcelona i més tard adquirida per Take-Two; Ubisoft Barcelona, que anteriorment era Digital Chocolate; Tangelo Games, que abans era Akamon i va ser adquirida per Imperus Technologies, i les filials a Espanya de Gameloft, Zeptolab i King.

En quant als estudis de desenvolupament independents, els més rellevants a nivell catal són 2Awesome Studio, Alike Studio, Beautifun Games, Mango Protocol, Pantumaca Barcelona i Undercoders, segons dades facilitades per l'Associació Espanyola d'empreses Productores i Desenvolupadores de Videojocs i Programari d'Entreteniment (DEV).

"Potenciem el sector que tenim i aprofitem el talent i la creativitat perqu diferents estudis internacionals identifiquin a Catalunya com un bon lloc per invertir", ha assegurat Romero, que des d'Acció va organitzar aquest novembre una missió empresarial del sector dels videojocs a Corea del Sud.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés