Publicat 17/7/2020 9:47:39 +02:00CET

La indústria agafa aire al maig i factura un 18% més respecte a l'abril

Planta de Seat a Martorell (Barcelona)
SEAT - Archivo

MADRID, 17 jul. (EUROPA PRESS) -

La xifra de negocis de la indústria va caure un 33,1% el passat mes de maig en relació amb el mateix mes de l'any passat, i va moderar la caiguda que va registrar a l'abril, quan es va produir una paralització gairebé total del sector que va comportar una reculada històrica de les vendes superior al 40%.

Amb la caiguda del mes de maig, la facturació de la indústria encadena tres mesos consecutius de taxes interanuals negatives a causa dels efectes de la crisi sanitària sobre el sector, segons les dades que ha difós aquest divendres l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Ara bé, en termes mensuals, el panorama és un altre. La indústria va començar a recuperar el ritme d'activitat al maig i això va fer que les vendes del sector durant el cinquè mes de l'any augmentessin un 18,5% respecte a l'abril (dada corregida d'efectes estacionals i de calendari).

Les activitats que més van incrementar les vendes respecte a l'abril van ser la fabricació de vehicles, que les va multiplicar per quatre (+316,1%); la indústria del cuir i calçat (+147%) i la fabricació de mobles, que gairebé les va duplicar (+97%).

En termes interanuals, totes les activitats van retallar la facturació en relació amb el mes de maig de l'any passat a excepció de la fabricació de bicicletes, que va elevar la xifra de negocis un 23,3% gràcies al fet que al començament de la desescalada es va autoritzar l'exercici físic.

Amb l'efecte de calendari i l'estacionalitat corregits, la xifra de negocis de la indústria va baixar un 29,3% interanual el cinquè mes de l'any, davant la reculada del 40,8% de l'abril, que va ser la pitjor de la sèrie.