Publicat 6/12/2019 18:16:16 +01:00CET

Indra reivindica el paper de la tecnologia per combatre el canvi climàtic

Indra
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

MADRID, 6 des. (EUROPA PRESS) -

Indra ha reivindicat en la Conferència de l'ONU sobre el Canvi Climàtic (COP25) el paper de la tecnologia per combatre el canvi climàtic, segons ha informat en un comunicat.

En un comunicat, l'empresa reitera que la tecnologia lluny de ser un risc, pot convertir-se en un actiu clau en la lluita contra el canvi climàtic si s'enfoca adequadament.

Al marge de les polítiques corporatives de la companyia, Indra destaca per haver inclòs en la seva oferta comercial indicadors de sostenibilitat que estan contribuint, per exemple, a mitigar els efectes del canvi climàtic des de l'espai o a impulsar models de mobilitat sostenible, a implantar les anomenades ciutats intel·ligents ('smart cities') perquè els entorns urbans siguin més habitables i respectuosos amb el medi ambient o a detectar en qüestió de minuts un possible abocament d'hidrocarburs al mar.

A més, la companyia global de tecnologia i consultoria lidera alguns dels projectes europeus d'observació de la Terra, gestió de la informació geoespacial i monitoratge climàtic i mediambiental. La companyia facilita la detecció de canvis i riscos en l'entorn, millora la prevenció i la presa de decisions, i fa possible una resposta àgil i coordinada davant fenòmens naturals extrems i desastres climàtics.

A través de la seva filial d'enginyeria Prointec, persegueix que les infraestructures tinguin menys impacte mediombiental, per la qual cosa treballa constament en la millora del seu disseny, amb nous materials i tecnologies, i en la seva adaptació als nous paràmetres mediambientals.

Quant a la gestió intel·ligent i sostenible de les ciutats, Minsait compta actualment amb una de les plataformes de gestió de Smart Cities més avançades del mercat, Onesait Government Cities, que ha aconseguit disminuir més del 35% el consum d'aigua per regar o el 45% del consum energètic d'enllumenat i edificis públics a les
ciutats.

L'economia circular, que propugna la reutilització de béns i recursos, és la base d'un dels projectes de Minsait, 'Smart Waste', desenvolupat a Espanya en col·laboració amb Ecoembes.

D'aquesta manera, Indra és l'única empresa a nivell mundial del sector de Programari i Serveis que fa 14 anys consecutius que està en el Dow Jones Sustainability Index (DJSI).