Publicat 12/6/2019 10:44:58 +02:00CET

Inditex guanya 734 milions, un 10% més, en el primer trimestre fiscal, i assoleix vendes rècord de 5.927 milions

Inditex va guanyar un 2% més en 2018, fins el 3.444 milions, i elevarà el 'pay out' al 60%
EUROPA PRESS - Archivo

MADRID, 12 juny (EUROPA PRESS) -

Inditex va registrar un benefici net de 734 milions d'euros durant el primer trimestre de l'any fiscal, la qual cosa suposa un augment del 10% en relació al mateix període de l'exercici anterior, segons ha informat la companyia gallega.

Les vendes es van situar en 5.927 milions, un 10% més, impulsades per la transformació digital de la plataforma integrada de botigues físiques i 'online' que gestiona el grup.

El grup ha explicat que la venda durant la segona meitat del trimestre es va veure afectada per les condicions meteorològiques adverses tal com s'ha vist reflectit en les estadístiques sectorials que han publicat diversos mercats. Amb l'estabilitat de les condicions del mercat la venda ha tornat als nivells previs.

Les vendes en botiga física i 'online' a tipus de canvi constant entre l'1 de maig i el 7 de juny van créixer al 9,5%, mentre que entre l'1 de febrer i el 7 de juny es van incrementar al 6,5%. La companyia tèxtil estima un creixement de les vendes comparables d'entre el 4% i el 6% el 2019.

El benefici brut d'explotació (Ebitda) d'Inditex va ser de 1.675 milions d'euros durant el primer trimestre fiscal, la qual cosa suposa una alça del 49%, mentre que el resultat net d'explotació (Ebit) es va situar en 980 milions d'euros, un 15% superior al de fa un any.

Inditex ha destacat el creixement de vendes a totes les àrees geogràfiques i en cadascuna de les cadenes, a la qual cosa se suma el "sòlid acompliment operatiu".

Així mateix, segons l'empresa, la rendibilitat ha continuat incrementant amb una millora de 61 punts bàsics en el marge brut, fins al 59,5% de les vendes.

En concret, el marge brut va ascendir fins als 3.524 milions d'euros, un 6% superior al del mateix període de l'exercici anterior, de la mateixa manera que la posició financera neta ha crescut un 9%, fins als 6.660 milions d'euros.

SENSE L'APLICACIÓ DE LA NIIF 16, L'EBITDA CREIX UN 9%

Els comptes reflecteixen per primera vegada l'aplicació de la Normativa NIIF 16. Exclosos els efectes de l'aplicació de les noves regles comptables en matèria d'arrendaments des de l'1 de febrer del 2019, l'Ebitda creix un 9%, l'Ebit, un 7% i el benefici net, un 7%.

El president d'Inditex, Pablo Isla, ha destacat que els resultats demostren "una vegada més la solidesa" del model d'Inditex, que continua creixent en rendibilitat i en generació de 'cash flow' després de mantenir "una aposta clara per una oferta de moda de qualitat a favor del client".

En aquest entorn, Isla ha destacat també el "fort impuls permanent" en la transformació digital de la plataforma integrada de botigues físiques i 'online' i a la sostenibilitat, com un eix estratègic "fonamental" de la companyia.

En aquest sentit, Inditex ha anunciat l'estrena de nou mercats 'online'. A més de l'obertura de Zara.com al Brasil durant el primer trimestre. El grup ha inaugurat la plataforma al Marroc, Egipte, Líban, Israel, Sèrbia, Indonèsia, Emirats Àrabs i Aràbia Saudita.

En la campanya tardor-hivern, Zara impulsarà la venda 'online' a Sud-àfrica, Qatar, Kuwait, Bahrain, Oman, Jordània, Colòmbia, Filipines i Ucraïna.

Així mateix, durant aquest període van continuar les obertures en 23 mercats, així com el procés d'ampliacions, reformes i absorcions, dins de la política de diferenciació d'espai comercial. A tancament del trimestre Inditex operava 7.447 botigues.

REPARTIMENT DE 32 MILIONS ENTRE TREBALLADORS.

Respecte a la plantilla d'Inditex, la companyia va repartir l'abril passat 32 milions d'euros entre uns 92.000 treballadors de botigues, fabricació, logística, cadenes i filials amb més de dos anys d'antiguitat, com a segona part del pla extraordinari de participació dels treballadors en el creixement de beneficis de l'empresa 2018-2019.

Aquest pla reparteix el 10% de l'increment del benefici net, per la qual cosa la quantitat a distribuir corresponent al 2018 hauria estat de 7 milions d'euros, que el Grup va incrementar en 25 milions d'euros més.

En total, Inditex ha distribuït 153 milions d'euros entre els anys de vigència del Pla de Participació.

ELEVA EL SEU 'PAY OUT' AL 60%.

D'altra banda, el grup gallec celebrarà la junta general d'accionistes el proper 16 de juliol i el consell d'administració proposarà un dividend total corresponent a l'exercici 2018 de 0,88 euros per acció (+17%), dels quals 0,44 euros han estat pagats el 2 de maig i la resta serà desemborsada el proper 4 de novembre.

Aquest dividend està en línia amb la nova política de 'pay out' del grup, que el consell d'administració ha proposat elevar del 50% al 60%. A més, inclou la part corresponent del dividend extraordinari d'un euro per acció que el grup proposa distribuir amb càrrec als exercicis 2018, 2019 i 2020.

Així mateix, la comissió de Nomenaments d'Inditex, a proposta del president executiu, Pablo Isla, ha acordat proposar en el consell d'administració el nomenament de Carlos Crespo, actual director general d'Operacions d'Inditex, com a conseller delegat del grup.

El nomenament serà efectiu després de l'aprovació del consell d'administració i la junta general d'accionistes, en la qual també es gestionarà la reelecció de Pablo Isla com a president executiu.