Incrementen de manera "notable" els usuaris de les estacions de muntanya de FGC aquest Nadal

Publicat 6/1/2020 16:26:19CET
Estació d'esquí de Vall de Núria durant el Nadal. Foto d'arxiu.
FGC - Archivo

BARCELONA, 6 gen. (EUROPA PRESS) -

Les estacions de muntanya de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) han registrat un "increment notable" d'usuaris durant les vacances de Nadal, ha informat en un comunicat aquest dilluns.

La Molina (Girona) és l'estació on s'ha registrat un increment més alt (+56%), seguida de Vallter 2000 (+67%) i la Vall de Núria (+32%), a Girona; i Espot (+19%), Port Ainé (+8%) i Boí Taüll (+5,5%) a Lleida.

L'ocupació en els establiments de restauració a la Vall de Núria ha estat del 80%, un 11% més que la temporada anterior.

FGC tanca la temporada "amb un balanç molt positiu" de visitants, i supera les xifres registrades en l'anterior, cosa que ha atribuït a la bona meteorologia i als gruixos de neu molt superiors a l'any passat.

A aquest fet s'ha sumat el bon estat de les pistes, l'àmplia oferta de serveis i activitats alternatives a l'esquí que hi havia a les estacions, "clau" en l'increment de visites.

Durant l'any passat, "les grans nevades van animar molts visitants a anar a la Cerdanya (Girona, Lleida), el Berguedà (Barcelona), el Ripollès (Girona), el Pallars Sobirà (Lleida) i l'Alta Ribagorça (Lleida) per gaudir de la neu, de la naturalesa i de l'entorn".

Contador