Publicat 30/01/2019 14:15CET

Incorpora de la Caixa obté un 7% més de llocs de treball per a persones en risc d'exclusió a Espanya el 2018

EUROPA PRESS

MADRID, 30 gen. (EUROPA PRESS) -

El programa d'integració laboral de la Caixa, Incorpora, va facilitar 30.971 llocs de treball a persones vulnerables a tot Espanya al llarg del 2018, en comparació amb els 28.951 del 2017, la qual cosa suposa un increment del 7%.

Segons l'entitat, aquesta dada ha estat possible grcies a la implicació d'11.211 empreses espanyoles en aquest projecte de responsabilitat social.

Així, de les 30.971 insercions del 2018 a través del programa Incorpora a Espanya, 16.145 han estat de dones i 14.826 d'homes. A més, 7.830 d'aquestes insercions han estat de persones amb alguna discapacitat, i 23.141, de persones en risc o situació d'exclusió.

Precisament la Caixa acaba de renovar l'acord de collaboració per desenvolupar el programa Incorpora amb 379 entitats socials, dedicades a la integració laboral de persones amb especials dificultats per trobar feina.

Incorpora ofereix a les empreses un servei gratut d'assessorament i acompanyament en accions de responsabilitat social, en aquest cas centrades en la integració laboral de persones en situació de vulnerabilitat, com persones amb discapacitat, joves en risc d'exclusió, víctimes de violncia de gnere, desocupats de llarga durada i exreclusos, entre d'altres.

En paraules del president de la Fundació Bancria la Caixa, Isidre Fainé "el programa Incorpora ha construt una xarxa doblement enriquidora".

"Per a les persones contractades, perqu cada contracte és de gran valor per a la persona que ho aconsegueix i el seu entorn familiar, que aconsegueixen un canvi positiu en la seva vida. I per a les empreses, perqu es tracta d'un programa d'intermediació que combina de manera ptima les necessitats del teixit social i empresarial per assegurar l'xit de la inserció en l'empresa", ha detallat.

Incorpora té com a principal objectiu estendre ponts entre les empreses i les entitats socials que es dediquen a la integració laboral amb la finalitat de crear un clima d'enteniment i collaboració entre totes dues parts que redundi en oportunitats per als qui més ho necessiten.

Desenvolupa des del 2016 una línia d'autoocupació. Grcies a aquesta iniciativa, persones en risc d'exclusió social amb actitud i capacitat emprenedora i amb idees de negoci participen en una nova manera d'integrar-se en el mercat laboral, amb la qual poden augmentar les seves possibilitats de superar la seva situació de vulnerabilitat.

Incorpora ha dissenyat per a ells itineraris personalitzats i els ha facilitat formació i acompanyament, perqu puguin desenvolupar el seu pla d'empresa. El 2018, es van crear 1.323 microempreses noves a tot Espanya.

Els tcnics constitueixen una figura essencial per al programa Incorpora. D'ells depn l'xit tant de la persona contractada com de l'empresa contractant. A tot el territori, s'ha creat una xarxa amb 956 d'aquests professionals.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés