Publicat 5/4/2019 16:18:30 +02:00CET

La ILP de l'esport aconsegueix les signatures necessries per tramitar la llei al Parlament

La ILP de l'esport aconsegueix les signatures necessries per tramitar la llei e
PARLAMENT

BARCELONA, 5 abr. (EUROPA PRESS) -

La comissió de control de les ILP del Parlament ha proclamat aquest divendres que la ILP que promou una nova llei de l'esport ha aconseguit les 50.000 signatures necessries perqu continu la seva tramitació a la Cambra i que el ple la pugui debatre.

En un comunicat aquest divendres, el Parlament ha explicat que els impulsors de la ILP han recollit 154.492 signatures i l'Idescat ha validat fins el 54.933, per la qual cosa ha superat "mpliament" les signatures requerides, ha afirmat el president de la comissió i magistrat del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Daniel Bartomeus.

El president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) --impulsora de la ILP--, Gerard Esteva, ha reivindicat "la unitat i la fora" del sector per tirar endavant aquesta iniciativa i ha agrat a les federacions la recollida de signatures.

Aquesta ILP planteja una proposició de llei de l'esport que, entre altres qüestions, regularia l'organització administrativa, les entitats del sector, la prctica esportiva i el finanament del sistema esportiu, i establiria la creació de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya.

Ara la comissió de control de les ILP comunicar la validació de les signatures a la Mesa del Parlament, que obrir el termini perqu els grups puguin presentar esmenes de tornada i després la llei anir al ple per fer el debat de totalitat.