Publicat 03/02/2021 22:31CET

Illa (PSC) crearà un consorci d'industralització i desenvolupament econòmic si és president

   Es compromet a "ser el principal ambaixador de l'economia catalana"

   BARCELONA, 3 febr. (EUROPA PRESS) -

   El candidat del PSC a les eleccions catalanes, Salvador Illa, ha explicat aquest dimecres que, si és president de la Generalitat, crearà un consorci d'industralització i desenvolupament econòmic dotat amb 1.000 milions d'euros "per aprofitar al màxim els fons Next Generation".

   Ho ha anunciat en un acte telemàtic sobre indústria i coneixement amb la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto; la número sis de la candidatura per Barcelona, Alicia Romero; el director del Barcelona SuperComputing Center, Mateo Valero; i el president del comitè d'empresa de Seat, Matias Carnero.

   El consorci d'industralització és una de les principals mesures econòmiques que Illa vol promoure si guanya les eleccions i ha detallat que estarà basat en estratègies tractores, que es gestionarà amb aliances públic-privades i que "permetrà canalitzar inversions, resistir, avançar i seguir sent un dels motors d'Europa".

   Illa ha explicat que el model d'industralització que defensa s'assenta en la innovació i en la formació, i s'ha compromès a fer els viatges que calgui per Europa i pel món per promocionar Catalunya i la resta d'Espanya, i generar riquesa: "Em comprometo a ser el principal ambaixador de l'economia catalana".

   Una altra de les mesures que ha marcat com a prioritàries i que ha qualificat com una "prioritat personal" és la creació d'un comissionat per a la formació professional, adscrit directament a la Presidència, per assegurar que els joves tinguin la formació necessària per encarar el seu futur.

SUPORT "MÀXIM" A LA INNOVACIÓ

   El propòsit d'Illa, ha explicat, és presidir un Govern que faciliti i impulsi una política industrial innovadora, ha defensat una economia innovadora i dinàmica que generi oportunitats i consolidi els avanços socials, i s'ha compromès a "recuperar les retallades acumulades els últims anys".

   "On els independentistes han centrifugat empreses i talent, nosaltres farem que Catalunya torni a ser un pol d'atracció. On només han aportat dubte i incertesa, nosaltres garantirem un marc de seguretat", ha sostingut.

   Ha promès que el seu suport a la innovació serà màxim, que hi haurà més recursos, més coordinació i més planificació, i que serà un president compromès amb la indústria: "M'implicaré directament. Seré un president que estarà present, que escoltarà i s'inspirarà en l'exemple que donen els sindicats i les empreses".

   "Per desgràcia en aquests últims anys hem tingut un president que no trepitjava les fàbriques, que no es preocupava per les condicions concretes dels treballadors, que penjava cartells en lloc de captar inversions, que no era capaç d'aconseguir que el rebessin ni a Brussel·les ni a les grans capitals d'Europa", ha criticat.

   D'altra banda, ha insistit en la importància d'aprofitar els fons europeus i ha destacat l'esforç que han fet la indústria, les universitats i els centres d'investigació per adaptar els seus processos productius durant la pandèmia.

   "Confio plenament en Catalunya. Tenim talent, les infraestructures i les ciutats. Tenim tots els ingredients necessaris per a l'èxit, només ens falta el compromís i el lideratge", ha resolt.

VALERO I CARNERO

   Valero ha posat en valor la investigació com "el millor instrument que té el país per produir idees orientades a resoldre problemes socials i produir riquesa", i ha demanat generar acords entre les institucions per oferir calma a la ciència, mirar a llarg termini i transferir tecnologia.

   Per la seva banda, CarnerO veu imprescindible unir la transició ecològica amb la laboral perquè sinó "l'automoció ho passarà malament" i ha reclamat polítiques actives d'inversió i desenvolupament, pactes d'indústria i un govern que entengui d'indústria i d'automoció.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés