Actualitzat 23/4/2020 9:59:49 +00:00 CET

Illa insisteix que Espanya continua en fase de confinament malgrat el descens de casos

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, compareix a La Moncloa per informar sobre l'evolució de la pandèmia del coronavirus a Espanya. 6 d'abril del 2020.
POOL MONCLOA / BORJA PUIG DE LA BELLACASA

MADRID, 23 abr. (EUROPA PRESS) -

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha insistit que Espanya encara es troba en una fase de "confinament" malgrat que es continua observant una ralentització i desacceleració dels nous casos de contagi de coronavirus.

Illa s'ha pronunciat així durant una conferència de premsa amb el vicepresident de Drets Socials, Pablo Iglesias, sobre el desconfinament dels menors a partir de diumenge, i després que les dades del Ministeri de Sanitat d'aquest dijous mostrin que l'increment de casos es manté en el dos per cent.

Els casos de covid-19 a Espanya han augmentat a 213.024, la qual cosa suposa 4.635 més que dimecres, mentre que 22.157 persones han perdut la vida (440 més) i 89.250 s'han recuperat de la malaltia (3.335 més), segons les últimes dades que ha publicat el Ministeri de Sanitat.

"Aquestes xifres ens permeten afirmar que anem assolint els objectius de desacceleració i ralentització, però encara ens trobem en una fase de confinament", ha dit el ministre, que ha recordat la importància de mantenir la distància, rentar-se les mans i la higiene d'espais públics tancats.