Publicat 02/07/2021 12:14CET

La III Universitat d'Estiu de Mercabarna explorarà els reptes del sector agroalimentari

Cartel de la III Universitat d'Estiu de Mercabarna
MERCABARNA

Es farà del 5 al 7 de juliol i s'emmarca en el programa Barcelona Capital Mundial de l'Alimentació Sostenible

BARCELONA, 2 jul. (EUROPA PRESS) -

La tercera edició de la Universitat d'Estiu que organitza Mercabarna, del 5 al 7 de juliol, centrarà l'atenció en les tendències de futur i els reptes que afronta el sector agroalimentari.

La trobada, que se celebra tant presencialment com telemàticament, servirà com un punt de trobada per a docents, empreses, investigadors, estudiants i professionals, per parlar sobre projectes relacionats amb l'alimentació sostenible.

La Universitat d'Estiu s'emmarca en el programa de Barcelona Capital Mundial de l'Alimentació Sostenible, iniciativa que destaca el paper estratègic de les ciutats en el desenvolupament de sistemes alimentaris sostenibles, justos i sans.

A més a més, compta amb la col·laboració de l'Escola Superior d'Agricultura de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

INTERCANVI D'EXPERIÈNCIES

La voluntat és aportar una visió de la sostenibilitat alimentosa des de tots els punts de vista de la cadena alimentària, des del productor fins al consumidor final, passant pel venedor i el restaurador.

Els participants podran intercanviar experiències innovadores que s'han dut a terme per impulsar l'alimentació sostenible o l'anàlisi sobre com abordar les problemàtiques del sector a escala internacional i local.

També podran compartir i actualitzar el coneixement sobre reptes, una visió pràctica dels professionals del sector i intercanviar coneixements entre professionals i preprofessionals del sector.

TRES JORNADES

El primer dia de la trobada, el dilluns 5, se centrarà en l'aprofitament alimentari i es dividirà en tres blocs: el marc institucional, les iniciatives per aconseguir-ho, i les oportunitats i reptes de l'era postcovid-19.

Hi intervindran el director de la càtedra de Sostenibilitat de la Unesco, Félix Morató; la sotsdirectora d'Inspecció i Control Agroalimentari de la Generalitat, Gloria Cugat, i un expert del Comitè de Seguretat Alimentària de la FAO.

El dimarts 6, el programa se centrarà en l'alimentació sostenible com una oportunitat econòmica per al comerç de proximitat i la petita i mitjana agricultura local, també des del marc institucional, a més d'iniciatives que es troben a l'entorn de Catalunya i el rol de la xarxa de majoristes.

Aquell dia destacarà la participació de la urbanista i autora dels llibres 'Ciudades hambrientas' i 'Sitopia', Carolyn Steel; el Comissionat de Política Alimentària de l'Ajuntament de Barcelona, Álvaro Porro; el coordinador general del Pla Estratègic Metropolità de Barcelona, Oriol Estela, i el director general d'Indústria Alimentària del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació, José Miguel Herrero.

L'última de les jornades, el dimecres dia 7, girarà al voltant de la innovació tecnològica per aconseguir una alimentació sostenible i saludable.

Parlaran, entre d'altres, la directora general de Forward fooding, Clara Bartra; el director d'Estratègia de Mercabarna, Pablo Vilanova, i el CEO de Zircular Foods, Santi Aliaga.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés