Publicat 02/07/2021 12:14

La III Universitat d'Estiu de Mercabarna explorarà els reptes del sector agroalimentari

Cartel de la III Universitat d'Estiu de Mercabarna
MERCABARNA

Es far del 5 al 7 de juliol i s'emmarca en el programa Barcelona Capital Mundial de l'Alimentació Sostenible

BARCELONA, 2 jul. (EUROPA PRESS) -

La tercera edició de la Universitat d'Estiu que organitza Mercabarna, del 5 al 7 de juliol, centrar l'atenció en les tendncies de futur i els reptes que afronta el sector agroalimentari.

La trobada, que se celebra tant presencialment com telemticament, servir com un punt de trobada per a docents, empreses, investigadors, estudiants i professionals, per parlar sobre projectes relacionats amb l'alimentació sostenible.

La Universitat d'Estiu s'emmarca en el programa de Barcelona Capital Mundial de l'Alimentació Sostenible, iniciativa que destaca el paper estratgic de les ciutats en el desenvolupament de sistemes alimentaris sostenibles, justos i sans.

A més a més, compta amb la collaboració de l'Escola Superior d'Agricultura de la Universitat Politcnica de Catalunya (UPC).

INTERCANVI D'EXPERINCIES

La voluntat és aportar una visió de la sostenibilitat alimentosa des de tots els punts de vista de la cadena alimentria, des del productor fins al consumidor final, passant pel venedor i el restaurador.

Els participants podran intercanviar experincies innovadores que s'han dut a terme per impulsar l'alimentació sostenible o l'anlisi sobre com abordar les problemtiques del sector a escala internacional i local.

També podran compartir i actualitzar el coneixement sobre reptes, una visió prctica dels professionals del sector i intercanviar coneixements entre professionals i preprofessionals del sector.

TRES JORNADES

El primer dia de la trobada, el dilluns 5, se centrar en l'aprofitament alimentari i es dividir en tres blocs: el marc institucional, les iniciatives per aconseguir-ho, i les oportunitats i reptes de l'era postcovid-19.

Hi intervindran el director de la ctedra de Sostenibilitat de la Unesco, Félix Morató; la sotsdirectora d'Inspecció i Control Agroalimentari de la Generalitat, Gloria Cugat, i un expert del Comit de Seguretat Alimentria de la FAO.

El dimarts 6, el programa se centrar en l'alimentació sostenible com una oportunitat econmica per al comer de proximitat i la petita i mitjana agricultura local, també des del marc institucional, a més d'iniciatives que es troben a l'entorn de Catalunya i el rol de la xarxa de majoristes.

Aquell dia destacar la participació de la urbanista i autora dels llibres 'Ciudades hambrientas' i 'Sitopia', Carolyn Steel; el Comissionat de Política Alimentria de l'Ajuntament de Barcelona, Álvaro Porro; el coordinador general del Pla Estratgic Metropolit de Barcelona, Oriol Estela, i el director general d'Indústria Alimentria del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació, José Miguel Herrero.

L'última de les jornades, el dimecres dia 7, girar al voltant de la innovació tecnolgica per aconseguir una alimentació sostenible i saludable.

Parlaran, entre d'altres, la directora general de Forward fooding, Clara Bartra; el director d'Estratgia de Mercabarna, Pablo Vilanova, i el CEO de Zircular Foods, Santi Aliaga.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés