Publicat 1/4/2019 9:39:29 +02:00CET

Iglesias vol que la banca retorni el rescat bancari amb un extra de 10 punts en l'Impost de Societats

Iglesias veu "involució democrtica" impedir terminologia a mitjans públics
Europa Press TV - Europa Press

MADRID, 1 abr. (EUROPA PRESS) -

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha assenyalat aquest diumenge que la seva formació exigir a la banca que retorni el rescat bancari per mitj del pagament de l'Impost de Societats, al qual aplicaran "un extra de deu punts" per recuperar el que es va prestar de manera progressiva. A aquesta via ha sumat la de l'impost a les transaccions financeres.

En una entrevista a la Sexta, recollida per Europa Press, Iglesias ha apuntat que ho portaran al programa electoral, i ha xifrat els diners que la banca deu a l'Estat en 60.000 milions d'euros. "A cada espanyol li deuen 1.300 euros", ha matisat, per després subratllar que aquests deu punts addicionals només se'ls aplicar als bancs que hagin estat rescatats.

El líder de la formació lila ha afegit que obligaran per llei la banca a retornar aquest 'rescat' i ha emfatitzat que Podem és la fora capacitada per dur-ho a terme perqu al contrari que altres partits, "no té deutes amb els bancs".

"Els bancs tenen ingents beneficis, i crec que és raonable demanar-los que facin el mateix esfor que fa la gent treballadora, la petita empresa i els autnoms", ha recalcat, per després assenyalar que també proposen una banca pública que s'articularia a través de Bankia i d'un banc d'inversió públic.

En aquest punt, Iglesias ha aprofundit que l'Estat no ha de vendre Bankia perqu fa falta una banca pública que asseguri una línia de crdit "per a famílies que tenen dificultats per obtenir hipoteques en condicions dignes", per als autnoms i per a la petita i mitjana empresa.

A aix ha sumat que les entitats financeres hauran de retornar els impostos de les hipoteques (impost d'actes jurídics) amb carcter retroactiu. Ha recordat que "la sala competent del Tribunal Suprem" va dictaminar que els bancs havien de retornar-los, i ha denunciat que "una srie de trucades de banquers van demostrar que en determinades circumstncies els bancs manen més que el Tribunal Suprem a Espanya". "Aix és una humiliació al sistema judicial, (*) no pot ser, els bancs deuen diners a la gent en concepte d'impost, (..) demanarem que els retornin", ha sentenciat.