Publicat 18/01/2021 07:58

Iglesias veu "repugnant" que es "banalitzi el feixisme" en comparar l'assalt al Capitoli amb protestes de la PAH

MADRID, 18 gen. (EUROPA PRESS) -

El vicepresident segon del Govern central i líder de Podem, Pablo Iglesias, ha assegurat que comparar l'assalt al Capitoli dels Estats Units amb les protestes de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) i concentracions com 'Envolta el Congrés' durant el 15M és "banalitzar el feixisme" de forma "repugnant".

"Comparar el que feia la PAH, que el mxim que va fer va ser anar a casa d'un polític un dia, amb intervenció enormement contundent per part de les Forces i Cossos de Seguretat, amb el que han fet a la meva família, que segueixen anant tots els dies des de fa prcticament un any és banalitzar el feixisme. Comparar a neonazis amb famílies afectades pels desnonaments és banalitzar el feixisme, de la mateixa manera que els que han prets comparar l'assalt violent al Capitoli amb que hi hagués una concentració de centenars de manifestants, amb la policia que va evitar que s'apropessin al Congrés, és banalitzar al feixisme", ha subratllat.

En una entrevista al programa 'Salvados' de la Sexta, recollida per Europa Press, Iglesias ha indicat en relació a les concentracions enfront de la seva casa que és una situació que "no desitja a ningú", per que no va a anar de "víctima".

També ha dit que "assumeix les regles del joc" per estar en la política i est convenut que per aix als seus fills els va a tocar "situacions desagradables".

Preguntat sobre si EH Bildu ha de condemnar els 'ongi etorri' (homenatges a membres d'ETA), Iglesias ha respost que sí ats que aquests actes no contribueixen a normalitzar la situació al País Basc.

Per a continuació, ha destacat que diputats d'aquesta formació han acudit recentment a un homenatges a l'exministre Ernest Lluch (assassinat per la banda terrorista) al Congrés i han manifestat solidaritat amb víctimes d'ETA. En conseqüncia, seria "injust negar" que s'han donat passos en aquesta direcció per part de l'esquerra abertzale.

PRESSIONS DELS PODEROSOS

En un altre plnol i sobre si ser vicepresident és com es va imaginar, Iglesias ha dit que en estar dins de l'Executiu s'ha donat compte que les pressions de poders econmics i els seus braos meditics són "enormes" i aix parla en certa manera de "una democrcia limitada" per sectors que posen moltes "traves" a la "voluntat" que la gent ha expressat en les urnes.

"El fonamental és que estar al Govern no és estar en el poder. Nosaltres tenim obligació d'aplicar programa de govern, ens falten moltes coses per aplicar i hi ha coses que s'havien d'aplicar ja i no s'han fet", ha apuntat per asseverar que seguir dient les veritats encara que siguin "incmodes".

També s'ha reafirmat en la seva convicció que hi ha persones que manen més que diputats i ministres, en dir que "amos de bancs i grans empreses tenen més poder que ell i no els ha votat ningú". "Cap ric o poderós est disposat est disposat a acceptar fcilment una decisió, per molt democrtica que sigui, si afecta a la seva riquesa i el seu poder (...) és dur per és la punyetera veritat", ha postillat.

SAP COM ÉS EL SEU SOCI DE GOVERN

A més, ha indicat que est segur que la primera opció del PSOE per governar sempre va ser Ciudadanos, alguna cosa que "no han ocultat" i pel qual no fa "retret moral algun".

"Jo sé qui és el meu soci de govern. Podem fer moltes coses bones per a Espanya, per no se m'oblida quinas són les seves preferncies, que tenim diferncies molt mplies", ha desgranat per afegir que és alguna cosa normal, ja que els grans debats en aquest país estan en el si de l'Executiu.

I és que Iglesias ha reivindicat que la discussió, el debat i fins i tot les tensions són positives perqu permeten aconseguir coses i complir el programa de govern pactat.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés