Publicat 31/5/2019 15:09:47 +02:00CET

Iglesias veu "irresponsable" l'independentisme però rebutja la judicialització

David Zorrakino/Europa Press

Defensa una "Espanya policèntrica" i aprofitar el talent emprenedor català i basc

SITGES (BARCELONA), 31 maig (EUROPA PRESS) -

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha sostingut aquest divendres davant de diversos empresaris catalans que veu "irresponsables" les formacions polítiques independentistes però rebutja la judicialització del conflicte.

Ho ha dit en la XXXV Reunió del Cercle d'Economia, que se celebra a Sitges patrocinada pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), Caixabank i KPMG, en ser preguntat pels líders independentistes empresonats.

Iglesias ha subratllat que la seva formació no està d'acord amb les opcions independentistes i ha criticat que han estat "irresponsables a l'hora de dir certes coses" als ciutadans, però ha remarcat que no es pot ignorar de manera sistemàtica l'opinió que han expressat molts catalans.

"Ho hem dit molt clarament, la judicialització d'un conflicte polític no ajuda la seva resolució", ha remarcat Iglesias i ha defensat que l'excepcionalitat a Espanya contribueix al fet que la seva imatge exterior no sigui bona.

Ha sostingut que els polítics cobren un sou i no poden "delegar la resolució de tots els problemes als jutges" i ha assegurat que la solució d'aquest conflicte passa per la política.

"ESPANYA POLICÈNTRICA"

Iglesias ha advocat per una "Espanya policèntrica" en què es tingui en compte els seus diferents talents, com el català i el basc, perquè l'economia del país funcioni més eficientment i s'aprofiti aquest avantatge competitiu i no s'entengui com una feblesa.

"Espanya segueix tenint una tasca històrica pendent: la incorporació del talent emprenedor basc i particularment català en la direcció del país. Per a nosaltres això no és un assumpte de conjuntura", ha raonat Iglesias.

Ha argüit que això permetrà "afrontar una confrontació política que pot tenir conseqüències nefastes" tant per a les classes treballadores a Catalunya i la resta d'Espanya com per a l'expansió del talent emprenedor i empresarial.

"No necessitem líders polítics que parlin català en la intimitat", ha exposat i ha defensat que prefereix que els partits entenguin el valor i la riquesa que suposa la pluralitat lingüística, nacional i identitària que hi ha a Espanya, parlin les llengües que parlin.

En aquest sentit, ha definit el Corredor Mediterrani com una "aposta estratègica com a país" fonamental i que qüestiona el tradicional model radial, que ha recalcat que interessa les velles elits del centre de la Península.