Publicat 15/9/2020 13:28:45 +02:00CET

Iglesias es reuneix pel seu compte amb ERC i Bildu per negociar els PGE

El vicepresident segon del Govern espanyol, Pablo Iglesias, al Congrés dels Diputats. Madrid (Espanya), 9 de setembre del 2020.
EUROPA PRESS/E. Parra. POOL - Europa Press

MADRID, 15 set. (EUROPA PRESS) -

El vicepresident segon del Govern espanyol i líder d'Unides Podem, Pablo Iglesias, es trobarà dimecres amb els portaveus d'ERC i Bildu per parlar del nou curs polític i dels pressupostos generals de l'Estat (PGE), que també ha començat a tractar la vicepresidenta primera, Carmen Calvo, en la ronda de contactes amb tots els grups parlamentaris.

D'aquesta manera, els dos vicepresidents mantenen contactes per separat amb les formacions polítiques per mirar d'encarrilar l'aprovació dels comptes públics, tot i que ara com ara Iglesias només ha confirmat que es reunirà amb ERC i Bildu, segons han confirmat aquestes formacions.

El coordinador general d'EH Bildu, Arnaldo Otegi, ha anunciat aquest dimarts que la portaveu parlamentària, Mertxe Aizpurua, s'entrevistarà dimecres amb Iglesias i la setmana vinent amb Calvo per parlar dels PGE.

De la seva banda, el portaveu d'ERC, Gabriel Rufián, ha informat que dimecres es trobarà amb els dos vicepresidents per parlar "de tot l'escenari que s'obre": primer, al matí, amb Iglesias, i després, a la tarda, amb Calvo.

BLOC DE LA INVESTIDURA VS MAJORIA ÀMPLIA SENSE EXCLUSIONS

El líder del partit morat insisteix des de fa setmanes que l'única via per tirar endavant els PGE és recórrer a la majoria que va permetre la investidura de Pedro Sánchez, i deixar de banda la dreta, on inclou Ciutadans.

No obstant això, tant Sánchez com la resta de ministres socialistes defensen la necessitat d'arribar a acords amplis amb totes les formacions possibles, fins i tot amb el PP, al qual han cridat reiteradament a asseure's amb l'executiu per negociar uns comptes públics de la "reconstrucció", en un moment "excepcional" de pandèmia com l'actual.

Contador