Actualitzat 27/5/2020 15:04:30 +00:00 CET

Iglesias recomana al seu pare que emprengui accionis legals contra Álvarez de Toledo

Eduardo Parra - Europa Press

MADRID, 27 maig (EUROPA PRESS) -

El vicepresident segon del Govern central, Pablo Iglesias, ha anunciat aquest dimecres que recomanarà al seu pare, Francisco Javier Iglesias, que emprengui accions legals contra la portaveu del PP al Congrés, Cayetana Álvarez de Toledo, després que hagi dit durant el ple que "és el fill d'un terrorista".

"Vostè acaba de cometre un delicte aquí. Només algú amb títols nobiliaris és capaç de creure's amb la impunitat de poder dir terrorista algú de franc", ha avisat el líder de Podem en el seu torn de rèplica durant la tibant interpel·lació que ha protagonitzat amb la portaveu popular.

Álvarez de Toledo, que s'havia molestat perquè Iglesias l'ha tractada de "senyora marquesa" pel seu títol nobiliari, ha assegurat que els fills no són "responsables" dels seus pares. "Vostè és el fill d'un terrorista. A aquesta aristocràcia pertany vostè, a la del crim polític", ha sentenciat.

Iglesias, a continuació, l'ha tornada a tractar de "senyora marquesa" i ha avisat que per titllar de terrorista el seu pare no perdrà aquest tractament. Això sí, ha deixat clar que recomanarà al seu pare que "exerceixi les accions oportunes".

De la seva banda, la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, ha demanat a la portaveu del PP que retiri l'afirmació, però la dirigent popular s'hi ha negat perquè el líder de Podem va assegurar en una entrevista que el seu pare va militar en el Front Revolucionari Antifeixista i Patriota (FRAP).

ERREJÓN I DIRIGENTS D'UNIDES PODEM

En aquest sentit, molts dirigents de Podem han mostrat el seu suport a Iglesias i el seu pare. "Les paraules de la marquesa del PP no quedaran impunes. No tan sols menysprea els Iglesias. També ho fa a la memòria dels lluitadors antifranquistes d'aquest país", ha afirmat Jaume Asens.

"Hem presenciat en la mateixa interpel·lació al Congrés el 'bolsonarisme' protocolpista i l'aspiració aristocràtica d'impunitat davant la millor tradició democràtica i patriòtica de la gent treballadora. Defensar Espanya és defensar el seu poble de senyorets i corruptes", ha assegurat Pablo Echenique.

També ha mostrat el seu suport l'exdirigent de Podem i ara líder de Més País, Íñigo Errejón. "Els pares de Pablo Iglesias van lluitar per la llibertat. Els privilegiats han d'aprendre a respectar els qui van donar la vida per la democràcia ahir. I a respectar la sobirania popular avui", ha afirmat.