Publicat 14/7/2020 8:33:48 +02:00CET

Iglesias porta al Consell de Ministres l'informe sobre els seus primers 6 mesos i la gestió de la covid-19

El vicepresident i ministre de Drets Socials i Agenda 2030, Pablo Iglesias, en la Moncloa, a Madrid (Espanya), a 7 de juliol de 2020.
EUROPA PRESS/E. Parra. POOL - Europa Press

MADRID, 14 jul. (EUROPA PRESS) -

El vicepresident segon del Govern central i ministre de Drets Socials i Agenda 2030, Pablo Iglesias, portarà aquest dimarts al Consell de Ministres el primer informe de Govern sobre els seus primers sis mesos al capdavant del Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030 i sobre la gestió de la covid-19, segons han informat a Europa Press fonts governamentals.

Segons assenyalen les mateixes fonts, Iglesias portarà el seu sistema estatal de cures --incloent dependència i educació de 0 a 3 anys--, un pla de reconstrucció i de reindustrialització verda.

Assumeix que la recuperació econòmica no ha arribat a tota la població i inclou mesures com: l'universalització de l'educació de 0 a 3 anys, augmentar la capacitat recaptatòria i la progressivitat per finançar la despesa social.

A més, assenyala que a partir dels propers Pressupostos Generals de l'Estat se sabrà quant invertir en Agenda 2030. Iglesias portarà aquest informe a l'ONU dimecres que ve 15 de juliol en un acte amb la vicepresidenta quarta del Govern central i ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera.