Publicat 19/5/2019 15:58:23 +02:00CET

Iglesias (Podem): "L'exemple de Colau omple d'energia per negociar un govern"

VÍDEO: Av.- 26M.- Iglesias afirma que l'exemple de Colau "omple d'energia" per negociar un govern
@BCNENCOMU

Garzón: Colau és l'única candidata a Barcelona que pot enfrontar-se al poder econòmic

BARCELONA, 19 maig (EUROPA PRESS) -

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha assegurat aquest diumenge que l'exemple i el mandat de l'alcaldessa de Barcelona i candidata a la reelecció, Ada Colau, els "omple d'energia per negociar un govern" i demostrar que sí es poden promoure canvis i governar per a la gent humil.

Ho ha dit en un acte al barri barceloní del Carmel amb Colau; el coordinador federal de IU i diputat electe d'Unides Podem, Alberto Garzón; la número quatre de la llista de Colau i regidora, Laura Pérez, i el conseller de districte i membre de la seva candidatura, Pau González.

Ha participat en un acte de Colau per segona vegada en la campanya --precisament en els dos més multitudinaris, que han reunit més de 1.000 persones-- i ha intervingut després de Garzón, que ha dit que és important que guanyi Colau no només per a Barcelona, sinó per avançar cap a una Espanya "republicana i federal".

Iglesias ha defensat que és un mèrit que Colau no s'hagi "venut", perquè l'estructura de poder està construïda perquè així sigui, i ha elogiat l'alcaldessa per aconseguir que Barcelona guanyi prestigi internacional però sense defraudar els barris ni oblidar qui representa.

"Tenir en Ada Colau una referència, que és una bufetada al cinisme reaccionari que diu que no es poden canviar les coses governant, ens omple d'energia per negociar un govern", i ha afegit que votants que no han donat suport al seu espai polític en altres comicis sí ho faran en les municipals perquè saben que Colau representa els seus interessos.

FRATERNITAT ENTRE GENERACIONS

Garzón ha defensat que la candidatura de Colau és l'única a Barcelona que defensa els serveis públics davant les grans empreses i capitals que "han aprofitat la crisi com una forma de saqueig i d'estafa per transferir diners públics a l'àmbit privat".

"En qui confiaríeu per enfrontar-se al poder econòmic? Colau és l'única capaç a Barcelona" de posar els interessos de les famílies treballadores per davant, ha dit Garzón, que ha apostat perquè Barcelona llanci un missatge de fraternitat i de diàleg.

Després de recordar que té una filla de vuit mesos, ha subratllat que el seu objectiu és que les futures generacions puguin sentir-se algun dia orgulloses del seu passat --el que es fa ara--, com ell se sent orgullós d'anteriors generacions: "Aquesta és una candidatura de fraternitat entre pobles i també entre generacions".

el més llegit

 1. 1

  Excavacions a Banyoles (Girona) descobreixen un pou amb restes visigòtiques "excepcionals"

 2. 2

  La Generalitat confirma 40 casos més de coronavirus a Lleida, 33 al Segrià

 3. 3

  La Crida aposta per dissoldre's i sumar-se al nou partit de Puigdemont

 4. 4

  Colau i ERC pacten la "culminació" del 22@ per generar 60.000 ocupacions i habitatge públic

 5. 5

  Salut derivarà "amb tota probabilitat" malalts de Lleida a altres ciutats