Publicat 3/8/2020 21:42:14 +02:00CET

Iglesias diu que l'Executiu "no pot mirar cap a una altra banda" davant la "fugida" de Joan Carles I

El vicepresidente segundo del Gobierno y ministro de Derechos Sociales y para la Agenda 2030, Pablo Iglesias, en una foto de archivo.
Óscar Cañas - Europa Press

Titlla d'"indigna" la decisió del Rei emèrit

MADRID, 3 ago. (EUROPA PRESS) -

El vicepresident de Drets Socials i líder de Podem, Pablo Iglesias, ha titllat "d'indigna" la "fugida a l'estranger" de Joan Carles I, i ha subratllat que el Govern central no pot "justificar" o "mirar cap a una altra banda" davant el que considera "un frau a la Justícia".

"La fugida a l'estranger de Joan Carles de Borbó és una actitud indigna d'un excap de l'Estat i deixa la monarquia en una posició molt compromesa", ha escrit Iglesias en un missatge de Facebook recollit per Europa Press, en el qual recalca que, "per respecte a la ciutadania i a la democràcia espanyola", el Rei emèrit "hauria de respondre pels seus actes a Espanya i davant el seu poble".

En opinió del líder de Podem, "l'Espanya del segle XXI ja no tolera la corrupció ni el privilegi" i qualsevol ciutadà que cometi delictes "ha de donar la cara davant la Justícia".

A més, apunta que "la pretensió d'impunitat per presumptes delictes greus per part ni més ni menys que d'un excap de l'Estat produeix un enorme dany a la democràcia".

Iglesias concep com "deure" pels qui ocupen càrrecs de Govern "vetllar per l'exemplaritat i la netedat de les institucions" i, per això recalca que "un govern democràtic no pot mirar cap a un altra banda ni molt menys justificar o saludar comportaments que soscaven la dignitat d'una institució clau com és la Prefectura de l'Estat i que són un frau a la Justícia".