Iglesias demana el suport de votants de PNV i Bildu per "desbaratar el procés de recentralització" de Sánchez

Publicat 7/11/2019 15:51:10CET
El candidat a la presidència del Govern per Unides Podem, Pablo Iglesias es dirigeix als assistents amb un megàfon en un acte polític,  al Palau Euskalduna, a Bilbao (Espanya), a 7 de novembre del 2019.
H.Bilbao - Europa Press

MADRID, 7 nov. (EUROPA PRESS) -

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha demanat aquest dijous a aquell que van optar en les autonòmiques pel PNV o per EH Bildu, que en aquestes generals del 10 de novembre es decantin per Unides Podem, perquè assegura que són la garantia per "desbaratar el procés de recentralització" del bipartidisme.

En un míting a Bilbao davant 300 persones, i en què aproximadament d'altres s'han quedat fora per excés d'aforament, el líder morat ha fet també una crida als votants socialistes que van confiar en el líder socialista, Pedro Sánchez, per la seva campanya d'esquerres d'abril, perquè, assegura, l'únic partit que garanteix que hi haurà un govern progressista d'esquerres és el morat.

Així, el candidat d'Unides Podem a la presidència ha indicat que darrere de la proposta de Sánchez d'una "coalició tova" amb el PP a canvi de "mà dura a Catalunya", cosa que és una volta a la recentralització. I ha asseverat que posat que l'autogovern és patrimoni de l'Estat, no pot veure's qüestionat per aquest acord de cooperació entre les forces del bipartidisme.

Per aquesta raó, ha recordat que els morats van guanyar dos generals (2015 i 2016) a Catalunya i Euskadi perquè molts que van votar el PNV i EH Bildu van decidir defensar-los. "I avui vull demanar-los el vot una altra vegada, perquè sabeu que o estem en el proper Govern, o no hi haurà força política que pugui evitar un procés de recentralització que posi en qüestió l'autonomia basca i la plurinacionalitat del nostre país", ha argumentat.