Publicat 5/12/2019 18:07:17 +01:00CET

Iglesias demana a ERC que assumeixi l'"estil" de Tardá en comptes del de Rufián per poder aconseguir un acord

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias
Eduardo Parra - Europa Press

MADRID, 5 des. (EUROPA PRESS) -

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha defensat la necessitat d'arribar a un acord amb ERC per poder tirar endavant la investidura del president en funcions, Pedro Sánchez, i ha assenyalat que això passa perquè el partit independentista assumeixi l'"estil" de l'exdiputat Joan Tardá, en lloc de les maneres de l'actual portaveu al Congrés, Gabriel Rufián.

"Necessitem una ERC amb un estil que se sembli més al de Tardá que a una altra mena d'estils, que a més s'han demostrat ambivalents", ha afirmat durant el col·loqui 'Nudo España: un año después' que ha mantingut aquest dijous al Congrés amb el periodista Enric Juliana, per abordar les problemàtiques que afecten el país, un any després de la publicació del llibre que van coescriure, amb aquest títol.

Segons Iglesias, "si algú ha demostrat ser capaç d'una cosa i la contrària és Gabriel Rufián", i això, tot i que alguns poden considerar-ho "una virtut en política", no és segons ell, el preferible en aquest cas.

"Jo no el qüestionaré, però a mi m'agrada Tardá i m'agradaria que ERC fos una força amb la qual ens entenguéssim a Madrid però també a Barcelona i a Catalunya. Això estaria bé per a Barcelona, Catalunya i per a Espanya", ha postil·lat.

LES BASES SÍ VOLEN ENTENDRE'S

En aquest sentit, ha reclamat a ERC que "cal treballar per entendre's". "Sospito que les nostres bases electorals a més desitgen, des del respecte a les diferències, aquest enteniment", ha afegit.

ASSUMIR LA PLURINACIONALITAT

Tot i que el líder del partit morat ha avisat que "això no basta", ha reconegut que sí demostra "que hi pot haver una altra actitud". "Demostra que hi pot haver una altra manera d'afrontar la mateixa realitat del nostre país, que és plurinacional", ha emfatitzat.

"Crec que hi ha estils de defensar la diferència al nostre país, d'entendre el que signifiquen les realitats insulars, Andalusia, o que Espanya no nomé és Madrid, que crec que podria ajudar a fer les coses millor, i que és del nostre patrimoni plurinacional", ha manifestat.