Iglesias critica el posicionament de Paluzie sobre la violència a Catalunya perquè "fa mal a l'independentisme"

Publicat 29/10/2019 10:49:28CET
Entrevista a RNE al líder de Podem, Pablo Iglesias
RNE - Archivo

MADRID, 29 oct. (EUROPA PRESS) -

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha demanat aquest dimarts mesura als representants públics i ha criticat les paraules de la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, en les quals assenyalava que la violència a Catalunya visibilitza el conflicte a nivell internacional. Ha recalcat que aquest tipus d'actituds "fan molt de mal a l'independentisme", un moviment que, recorda, s'ha significat per apostar "per vies pacífiques de manera inequívoca".

En una entrevista a RNE, recollida per Europa Press, Iglesias ha fet referència així a les declaracions d'aquest dilluns a TV3 de Paluzie, en què va defensar que els aldarulls violents arran de les protestes per la sentència del Tribunal Suprem als líders independentistes "fan visible el conflicte" català al món.

"Vull pensar que gran part de la societat catalana independentista rebutja sense matisos la violència. I crec que això fa molt de mal a l'independentisme", ha indicat el líder de Podem, que ha assegurat que les escenes de violència que s'han vist a ciutats com Barcelona "fa més difícil buscar solucions dialogades".

LA VIA JUDICIAL NO SOLUCIONA EL CONFLICTE POLÍTIC

A més, en relació amb la petició de la Fiscalia belga per extradir a Espanya l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, Iglesias ha puntualitzat que si bé no sap quin efecte produirà això, en tot cas la tensió política que viu Catalunya "no té una solució judicial".

"Som els representants polítics i els representants de la societat civil els qui hem buscar solucions", ha explicat després de decantar-se per crear una taula de partits que no tingui línies vermelles i en la qual s'aposti per un acord entre diferents formacions.