Actualitzat 16/9/2020 14:38:47 +00:00 CET

Iglesias constata la bona disposició d'ERC i Bildu per mantenir la legislatura

El vicepresident segon del Govern espanyol i líder d'Unides Podem, Pablo Iglesias, es reuneix amb el portaveu parlamentari d'ERC, Gabriel Rufián, al Congrés dels Diputats. Madrid (Espanya), 16 de setembre del 2020.
Dani Gago

MADRID, 16 set. (EUROPA PRESS) -

El vicepresident segon del Govern espanyol, Pablo Iglesias, s'ha reunit aquest dimecres amb els portaveus d'ERC i EH Bildu al Congrés i ha pogut constatar "la seva bona disposició al diàleg i la negociació amb el govern de coalició i a mantenir l'estabilitat de la legislatura", però en una "direcció progressista", és a dir, sense Cs ni el PP.

L'equip d'Iglesias ha informat que tant el portaveu d'ERC, Gabriel Rufián, com els d'EH Bildu, Mertxe Aizpurua i Oskar Matute, han compartit amb el vicepresident "les oportunitats que presenta la reconstrucció i els fons europeus per aconseguir avanços socials i econòmics a Espanya en un sentit progressista, a diferència de les posicions dels qui formen un bloc de governabilitat amb l'extrema dreta", en referència al PP i Cs.

El líder d'Unides Podem ha encetat amb ERC i EH Bildu la seva pròpia ronda de contactes per negociar pressupostos amb la majoria que va fer possible la investidura, en paral·lel amb la que va començar dilluns la vicepresidenta primera, Carmen Calvo, amb tots els grups parlamentaris, començant pel PP. De fet, la trobada d'Iglesias amb Rufián s'ha produït abans de la que el republicà mantindrà amb Calvo aquest dimecres a la tarda.

La vicepresidència segona d'Iglesias ha informat que en les reunions "s'ha confirmat la bona sintonia sobre la necessitat de mantenir l'estabilitat de la legislatura i l'actual rumb del govern de coalició aquests propers anys".

Aquest "rumb" ha de ser, segons Iglesias i els portaveus d'ERC i EH Bildu, "una direcció progressista sustentada per la majoria parlamentària de la investidura", tal com el líder morat fa setmanes que defensa, en contraposició a les crides del president del Govern central, Pedro Sánchez, i la resta de ministres socialistes a assolir un acord tan ampli com sigui possible per als comptes, que inclogui Cs, i fins i tot el PP.

Així mateix, l'equip d'Iglesias ha informat que el vicepresident i els portaveus han coincidit en "la conveniència d'enfortir el diàleg com un instrument per abordar la crisi territorial".

Contador