Publicat 14/5/2020 13:48:13 +02:00CET

Iglesias afirma que l'ingrés mínim vital s'aprovarà "aquests propers dies"

Mares i fills a la plaça España l'endemà que el Govern central anunciés les mesures de desescalada per la pandèmia del coronavirus. Sevilla (Espanya), 29 d'abril del 2020.
Eduardo Briones - Europa Press

MADRID, 14 maig (EUROPA PRESS) -

El Govern central aprovarà "aquests pròxims dies" en el Consell de Ministres l'ingrés mínim vital, "una mesura de gran consens, que ajudarà centenars de milers de famílies", segons ha afirmat el vicepresident segon de l'executiu i ministre de Drets Socials i Agenda 2030, Pablo Iglesias.

"Em congratula confirmar-los que aquests propers dies el Consell de Ministres aprovarà una nova prestació no contributiva de la Seguretat Social que garantirà a totes les persones en situació de vulnerabilitat un ingrés mínim vital", ha avançat Iglesias en la Comissió de Drets Socials del Senat.

D'aquesta manera, Iglesias ha subratllat que li consta que el ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, "treballa amb les comunitats autònomes" per "culminar un acord" sobre l'ingrés mínim vital.

El vicepresident ha indicat que és "una mesura de justícia social". "Imaginen la vergonya que passen les famílies que no poden portar menjar a casa per als seus fills o compar la roba que necessiten, quan no tenen aquest mínim per mirar-se al mirall i veure's en una situació de dignitat", ha remarcat.

D'altra banda, ha assenyalat que també és "una mesura d'eficiència econòmica" perquè aquests diners "no aniran a parar a un compte de Suïssa" sinó que "aniran directament al consum" i permetran "que autònoms i empreses puguin continuar facturant".

Contador