Actualitzat 26/01/2021 12:16 CET

IFM Global Infrastructure Fund llança una OPA per adquirir el 22,69% de Naturgy

NATURGY - Archivo

MADRID, 26 gen. (EUROPA PRESS) -

IFM Global Infrastructure Fund, assessorat pel gestor de fons global australià IFM Investors, ha anunciat aquest dimarts una oferta pública voluntària i parcial d'adquisició (OPA) de fins a 220 milions d'accions de Naturgy Energy Group, que representen el 22,69% del capital social de la companyia, per un import de 5.060 milions d'euros, a raó de 23 euros per títol.

IFM considera que aquest preu, que es pagarà en efectiu, compleix les condicions per ser considerat "preu equitatiu", fet que caldrà justificar mitjançant un informe de valoració d'un expert independent.

En concret, el preu de l'oferta suposa una prima del 28,9% sobre el preu mitjà ponderat per volum de les accions de Naturgy per al període dels últims sis mesos; del 22,7% sobre el preu mitjà ponderat per volum dels títols per al període dels últims tres mesos i del 19,7% sobre el preu de l'acció de Naturgy al tancament de la cotització d'ahir (19,14 euros).

L'efectivitat de l'oferta, l'anunci de la qual ha estat remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), estarà subjecta a rebre les autoritzacions regulatòries i de competència corresponents, així com a aconseguir un nivell mínim d'acceptació d'almenys 164.834.347 accions, equivalents al 17% del capital social de Naturgy.

El preu de l'oferta s'ajustarà a la baixa en el cas que Naturgy pagui o declari qualsevol dividend, distribució, o remuneració similar als seus accionistes abans de la liquidació de l'operació.

Si el nivell d'acceptació de l'oferta supera el número màxim d'accions a les quals es dirigeix l'oferta, s'aplicaran les normes de distribució i prorrateig previstes en la legislació espanyola.

IFM GIF finançarà la major part de l'adquisició mitjançant compromisos de capital dels seus inversors i la resta mitjançant deute bancari d'adquisició.

En la seva condició de gestor d'actius propietat de fons de pensions australians, IFM ha afirmat que el seu objectiu principal és obtenir un rendiment net sostenible a llarg termini mitjançant la inversió en companyies d'infraestructures "essencials i d'alta qualitat".

IFM és un dels majors gestors d'inversions en infraestructures del món i té un sòlid compromís amb la sostenibilitat del medi ambient: ha establert l'objectiu d'aconseguir zero emissions netes el 2050 en totes les seves classes d'actius.

El compromís d'IFM de participar en la transició energètica, juntament amb les seves 25 anys d'experiència en el sector d'infraestructures a tot el món i la seva filosofia d'inversió a llarg termini, ofereix un "sòlid" reforç al desenvolupament de la companyia, segons ha destacat el fons.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés