Publicat 23/12/2019 13:32:53 +01:00CET

Idealista rebutja les acusacions de "discriminació i racisme" de l'Ajuntament de Barcelona

BARCELONA, 23 des. (EUROPA PRESS) -

Idealista ha rebutjat acusacions de "discriminació i racisme" de l'Ajuntament de Barcelona, que ha obert un expedient sancionador al seu portal Idealista i a la immobiliària The New House Barcelona per publicar com un requisit en un anunci de lloguer que la persona arrendatària havia de ser espanyola.

Segons ha informat aquest dilluns el portal en un comunicat, l'empresa ha donat resposta ja a l'expedient del consistori barceloní, que és la primera vegada que obre una causa d'aquestes característiques per discriminació, segons va informar aquest dissabte.

Davant això, Idealista manifesta el seu "més profund rebuig i repulsa a qualsevol tipus de discriminació per qualsevol motiu", especialment els relacionats amb nacionalitat, raça, religió, sexe, orientació sexual i polític.

S'ha definit com una companyia compromesa amb la defensa de la dignitat de les persones en el seus 20 anys d'existència: "La nostra defensa dels drets humans ha estat reconeguda diverses vegades per associacions i grups de suport a col·lectius LGTBI, migrants i grups potencialment vulnerables".

Idealista ha argumentat que és prestadora d'un servei de la societat de la informació, i el règim de responsabilitat que li aplica segons la legislació vigent, jurisprudència nacional i europea estableix amb caràcter general que no és responsable de la informació que publiquen els anunciants a la seva petició, excepte tenir coneixement efectiu de la ilicitud del contingut.

"Idealista compta amb més de 600 professionals de 19 nacionalitats diferents i un terç de l'empresa no té nacionalitat espanyola. A tots i cadascun de nosaltres ens ha dolgut profundament l'acusació de discriminació", ha subratllat.

I ha al·legat que diàriament lluita contra qualsevol tipus de prejudicis dels milers d'anunciants que intenten publicar immobles amb contingut xenòfob, racista o homòfob --per exemple-- i que són immediatament eliminats quan se'n té coneixement efectiu.

Ha destacat que el portal compta amb més de 1.800.000 anuncis, si bé cada dia es publiquen prop de 30.000 anuncis, i el control automatitzat de tota la seva base de dades per evitar qualsevol tipus de discriminació és "exhaustiu i diferencial".

Addicionalment, en cas que un anunci eviti els controls automàtics, l'equip humà d'idealista revisa manualment prop de 1.000 anuncis diaris que podrien ser susceptibles de contenir elements discriminatoris i procedeix a eliminar aquells que puguin resultar ofensius.

Finalment, si algun anunci arriba a publicar-se compta amb un sistema que permet als usuaris denunciar possibles casos que incompleixin les seves regles de publicació que explícitament prohibeixen comentaris racistes.

EN FASE D'INSTRUCCIÓ

Idealista ha lamentat tenir constància de l'anunci que ha ocasionat l'expedient a través dels mitjans de comunicació, i que el consistori no advertís abans sobre el contingut del mateix abans de procedir a l'expedient sancionador.

L'expedient es troba en fase d'instrucció i no s'ha notificat a Idealista la resolució, segons ha assegurat el portal.

El fundador d'Idealista, Jesús Encinar, ha considerat que, amb aquesta acció, "l'Ajuntament de Barcelona mira de desviar l'atenció sobre les seves negligents polítiques d'habitatge que ha disparat el lloguer més d'un 35% des que Ada Colau és alcaldessa".

el més llegit

 1. 1

  La Generalitat farà cribajes massius de Covid-19 en dos barris de Barcelona

 2. 2

  Mollet del Vallès (Barcelona) farà més PCR a contactes de positius aquesta setmana

 3. 3

  Agents de paisà controlaran l'ús de la mascareta a Terrassa (Barcelona)

 4. 4

  Apartaments turístics de Girona impulsen una campanya a TikTok per recuperar visitants

 5. 5

  Un detingut a Llagostera (Girona) per vendre un propulsor submarí robat a Bombers