Publicat 23/2/2014 17:23:01 +01:00CET

ICV se suma al manifest dels verds europeus a favor d'un 'Green New Deal'

BARCELONA, 23 febr. (EUROPA PRESS) -

ICV s'ha sumat aquest diumenge al manifest aprovat per tots els partits que integren el Partit Verd Europeu, un text que demana acabar amb l'austeritat i avançar cap a un pla europeu d'inversions que reactivi l'economia des d'una perspectiva ecològica, gir que han batejat com el 'Green New Deal'.

Segons ha informat ICV en un comunicat, a la trobada ha acudit el seu candidat a les eleccions europees, Ernest Urtasun, així com els del Partit Verd Europeu, José Bové i Ska Keller, i els dels diferents partits que hi formen part.

Durant la convenció, s'han acordat punts en comú per al programa electoral, que giren al voltant a la justícia social, la lluita contra el canvi climàtic i la necessitat de millorar la transparència democràtica.

També s'ha aprovat una resolució en clau estatal per demanar a l'Executiu de Mariano Rajoy la retirada immediata de l'avantprojecte de la llei de l'avortament.

En aquest sentit, el text ha assenyalat que la reforma representa "un inacceptable pas enrere, una agressió directa als drets de les dones i a la seva llibertat".