Publicat 29/6/2019 15:51:34 +02:00CET

ICL Iberia aspira a la "mineria sostenible" amb el tancament del dipòsit salí del Cogulló

El conseller delegat d'ICL Iberia, Carles Aleman
ICL IBERIA

BARCELONA, 29 juny (EUROPA PRESS) -

ICL Iberia ha celebrat aquest dissabte el tancament del dipòsit salí del Cogulló com un pas estratègic cap a la "mineria sostenible" i ha presentat una proposta de restauració, pel qual s'ha realitzat un estudi per valorar les diferents opcions.

En un comunicat aquest dissabte, la companyia ha informat que han celebrat un acte a Sallent (Barcelona) que ha comptat amb la presència del conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet; el conseller delegat d'ICL Iberia, Carles Aleman, i els alcaldes de Sallent, Súria i Balsareny (Barcelona), Oriol Ribalta, Albert Coberó i Noèlia Ramírez, respectivament.

El tancament del dipòsit s'ha realitzat després de la pròrroga de dos anys que tenia concedida per fer-ho i que acabava aquest diumenge, i l'empresa ha volgut simbolitzar "l'inici d'una nova etapa de gestió minera" que duu a terme a la conca del Bages, encaminada a aconseguir una mineria sostenible.

Calvet ha assegurat que la Generalitat està "compromesa amb la gestió d'aquesta transitorietat" del dipòsit i ha posat en valor el Pla Director Urbanístic que, al seu judici, marca el camí cap a la mineria sostenible, que considera imprescindible incorporar.

Per la seva banda, Aleman ha destacat que el tancament del dipòsit salí és sinònim "del compromís de l'empresa amb el territori, el medi ambient, la sostenibilitat i la transparència", i ha agraït la tasca de les persones que s'han dedicat a la mina.