Iceta veu "una voluntat sincera d'arribar a un acord" entre el PSOE i ERC

Publicat 9/12/2019 9:44:19CET

Descarta l'indult per als polítics a la presó per unes declaracions de Junqueras

BARCELONA, 9 des. (EUROPA PRESS) -

El líder del PSC, Miquel Iceta, ha assegurat aquest dilluns que existeix "una voluntat sincera d'arribar a un acord" per a la investidura de Pedro Sánchez entre el PSOE, el PSC i ERC, i ha dit que és partidari que es produeixi com més aviat millor.

A més a més, ha sostingut que estan molt lluny d'una negociació formal que necessiti relators, i que han de tenir prou "personalitat" per fer-se responsables dels pactes, ha defensat en una entrevista a 'El País' que ha recollit Europa Press.

Sobre si busquen un pacte només per a la investidura, ha expressat: "Ara es negocia un vot d'investidura, però és veritat que amb això no n'hi ha prou, després cal assegurar una governabilitat i uns pressupostos".

INDULT

En ser preguntat sobre si continua defensant l'indult per als polítics a la presó pel procés, ha respost: "Ja no, perquè Oriol Junqueras va dir 'que es fiquin l'indult per on els càpiga'".

El líder socialista ha afegit que volen que es respecti l'estat de dret, i que quan una sentència és molt recent "i un posa sobre la taula elements que la puguin desvirtuar, pot semblar poc respectuós".

PRESSUPOSTOS DE LA GENERALITAT

En ser preguntat per la Generalitat, ha dit que la continuïtat del president, Quim Torra, no és el millor que li pot passar a Catalunya, i ha assegurat que no va per bon camí: "Torra té pendent una sentència que pot comportar la seva inhabilitació, encoratja els més radicals i estan dividits".

A més a més, ha lamentat que el Govern no hagi demanat negociar els pressupostos amb el PSC, segons ell: "Això ens ha sorprès. Nosaltres ens sentim obligats a negociar".

Pel que fa al 14 congrés del PSC que se celebra a partir del 13 de desembre i en el qual un punt de la ponència demana el reconeixement de Catalunya com a nació, ha assegurat que l'ha sorprès la polèmica: "Que Catalunya és una nació està en els documents del PSC des de la seva fundació, el 1978. Em va sorprendre que obrís un informatiu de ràdio com si fos una novetat mundial".