Publicat 17/3/2019 13:36:46 +01:00CET

Iceta: "Si governa la dreta només es podran manifestar els que pensin com ells"

Presentación de la nueva denominación del Aeropuerto Josep Tarradellas Barcelona
David Zorrakino - Europa Press

MADRID, 17 mar� (EUROPA PRESS) -

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha afirmat que si la dreta guanya les eleccions "només es podran manifestar els que pensin com ells".

En relació a la manifestació a favor del procés que es va desenvolupar aquest dissabte a Madrid, Iceta ha recordat que la Constitució consagra la llibertat de reunió, de manifestació i d'expressió. "És veritat que alguns dirigents de dretes semblen no recordar-ho per tothom té dret a manifestar les seves idees des del respecte a la llei", ha subratllat.

Abans d'entrar al comit federal del PSOE, el dirigent socialista ha defensat una Catalunya "que se senti cmoda a Espanya" i ha destacat la necessitat de cercar un acord.

"Els independentistes hauran de reconixer també que la majoria de catalans no volem la independncia i, per tant, hem de cercar un bon acord en termes d'autogovern i de finanament", ha dit Iceta.

En la seva opinió "hi ha gent que no s'ha llegit la Constitució". "Curiosament parlen molt d'ella, per obliden que la Constitució consagra aquests drets a la lliure expressió, manifestació i aix és el que es va produir ahir a Madrid, sense cap tipus d'incident. Jo el que lamento és que si guanya la dreta, només es podran manifestar els que pensin com ells, aix és molt preocupant", ha concls.