Publicat 14/10/2019 14:20:21CET

Iceta (PSC) insta a obrir una etapa amb voluntat de diàleg i que Torra revisi els seus plantejaments

Miquel Iceta (PSC)
EUROPA PRESS

BARCELONA, 14 oct. (EUROPA PRESS) -

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha fet una crida aquest dilluns a obrir una nova etapa amb voluntat de diàleg i a aprofitar el moment per revisar plantejaments, ha dit en referència al president de la Generalitat, Quim Torra, que ha demanat una reunió al rei i al president espanyol en funcions, el socialista Pedro Sánchez.

Preguntat en roda de premsa després de la sentència dels dirigents independentistes, Iceta ha dit que l'últim que han sabut les autoritats de l'Estat és que Torra creu que aquesta nova etapa és de confrontació, cosa que el posa en una posició complicada per reprendre les relacions institucionals, segons ell: "El diàleg i la confrontació són vies oposades".

Iceta ha apostat per obrir aquesta nova etapa "presidida pel respecte a la legalitat i a les institucions, i presidida també per una ferma voluntat de diàleg", que pugui recosir la societat catalana i contribueixi a tancar les ferides provocades pel procés independentista i les seves conseqüències, ha dit.

"El PSC, ferm defensor del diàleg dins de la llei, fa una crida a la serenor i al respecte per les opinions de tots", i emprarà tots els seus esforços a superar la situació i explorar camins d'enteniment, per la qual cosa treballarà per la convivència.

"El judici i la sentència són producte de l'error comès pels dirigents independentistes de saltar-se la llei i d'un fracàs de la política", segons Iceta, que ha assegurat que el PSC treballarà per tornar a la política per buscar solucions a un problema que és eminentment polític, en les seves paraules.