Iceta (PSC): hi ha veus a Podem que titllen de "broma" la consulta sobre el Govern

Publicat 13/7/2019 15:17:21CET
Miquel Iceta (PSC)
DAVID ZORRAKINO - EUROPA PRESS

Afirma que el PSC guanya "el premi als pactes"

BARCELONA, 13 jul. (EUROPA PRESS) -

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha criticat la consulta que Unides Podem ha proposat a les seves bases sobre un possible acord per formar govern amb el PSOE, i ha assegurat que hi ha veus dins de Podem "que diuen aquesta consulta és una broma".

En la clausura de l'Escola d'Estiu del PSC, ha demanat aquest dissabte anar amb compte en utilitzar els mecanismes democràtics, perquè no són "per confirmar el que una direcció ja ha decidit".

A més, ha subratllat que els socialistes han proposat a Unides Podem parlar de continguts, mentre que ells faran una consulta sobre un acord "que no se sap quin és", i l'ha contrastat amb l'acord al que van arribar amb Cs en les anteriors eleccions, que el seu contingut sí se sabia.

A Catalunya, ha assegurat que els socialistes tenen motius per estar contents, a més de recordar que hi ha tant una presidenta del Congrés com un president del Senat catalans, i ha animat al ministre en funcions d'Afers exteriors, Josep Borrell --que també ha intervingut-- a superar el hearing en el Parlament Europeu per ser alt representant de la UE.

També ha destacat els resultats del PSC en les últimes eleccions, on s'ha superat "la barrera del 20% dels vots", i que el partit té 1.315 regidors.

UN CANVI A CATALUNYA

Iceta ha rebutjat "els qui pretenen dividir el país entre bons i dolents" i ha defensat preparar un canvi a Catalunya, ja que veu desatesos els problemes socials i un Govern sense cohesió perquè no aconsegueix presentar uns Pressupostos.

Ha destacat la voluntat del seu partit a l'hora de pactar i ha afirmat que no pot haver-hi acords si no hi ha ganes: "El premi als pactes, aquest és per a nosaltres", i ha afegit que tenen fortalesa i fermesa, però també flexibilitat per pactar.

Miquel Iceta ha defensat que la seva formació cuida molt les llengües i que estimar el català no és estimar menys el castellà, després del qual ha insistit que el català ha de ser "una llengua estimada; ni temuda ni imposada".