Publicat 19/1/2019 12:23:28 +01:00CET

Iceta (PSC) afirma que el Govern central no est sotms a un "xantatge" de l'independentisme

Miquel Iceta
Europa Press

BARCELONA, 19 gen. (EUROPA PRESS) -

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha assegurat aquest dissabte que el Govern presidit per Pedro Sánchez no est sent fet xantatge per l'independentisme: "Hi ha gent que vol crear una sospita permanent que el Govern d'Espanya est sent sotms a una espcie de xantatge dels indpendentistas", ha dit, i ha assegurat que aquestes afirmacions són falses.

En una entrevista de Rac1 recollida per Europa Press, Iceta ha qualificat de "radicalment fals" que el suposat xantatge de l'independentisme estigui perjudicant el conjunt de la societat espanyola o estigui posant en risc el respecte a les lleis, la integritat de l'Estat i la Constitució.

Iceta ha defensat que la negociació dels PGE és "un dileg obert entre dos governs", que ha defensat com a transparent i necessria per solucionar un problema polític mitjanant el dileg dins de la llei.

Preguntat per les mobilitzacions de taxistes a Barcelona contra la regulació sobre els vehicles VTC, Iceta ha dit que "cal trobar la manera que puguin conviure per sense que hi hagi una competncia deslleial", i ha assenyalat que Uber i Cabify tenen menys costos fiscals, no paguen llicncies i per tant no poden competir directament amb els taxis.

"El que no pot pretendre, des del meu punt de vista, aquest nou sector és treballar exactament igual que els taxis per amb uns costos menors i unes obligacions menors", ha afegit, per la qual cosa ha instat a regular correctament el sector.

També ha dit que "no és acceptable una agressió com tampoc seria acceptable una ocupació de la via pública indefinida", i ha assumit que l'afectació de les protestes de taxis actuals pot ser molt major que la que van causar a l'estiu, coincidint amb dates de vacances.

Preguntat per les detencions sense ordre judicial a Girona, que la Policia Nacional va realitzar a un fotoperiodista i membres del CDR per presumptes desordres durant l'1 d'octubre del 2018, ha concls que "si algú considera que els seus drets han estat vulnerats ha de reclamar via judicial".