Publicat 13/9/2019 12:24:41 +02:00CET

Iceta és partidari que Podem doni la investidura i estudiar en el futur una coalició

Conferència de Miquel Iceta, Primer Secretari del PSC en el Saló d'actes de l'Ateneu de Madrid el 12 de setembre de 2019.
Ricardo Rubio - Europa Press

MADRID, 13 set. (EUROPA PRESS) -

El líder del PSC, Miquel Iceta, ha demanat a Podem que reflexioni sobre la seva exigència d'entrar en una coalició de govern i ha suggerit que Podem doni la investidura i estudiar en el futur una coalició.

Iceta ha rebutjat la proposta de Pablo Iglesias, en adduir la falta de confiança mútua entre el PSOE i Podem. "Va ser el primer que va dir que vol ser al govern perquè no se'n fia, si reflexiona sobre aquesta frase veurà que formar govern des de la desconfiança no és el que mereixen els espanyols", ha dit.

"Fem com a Portugal, comencem a treballar i en la mesura que aquesta confiança creixi, podem pensar fins i tot en un govern de coalició en el futur", ha suggerit el dirigent socialista en una entrevista a Antena3.

Amb tot, Iceta ha dit que totes dues forces serien capaces "de trobar un camí" si compartissin govern a l'hora d'afrontar desafiaments com la crisi del procés. Així, ha al·ludit al fet que Iglesias s'ha compromès a ser lleial a la posició del PSOE en qüestions d'Estat.

GRAN COALICIÓ

Sobre la possibilitat que va plantejar el president de la Xunta, Alberto Núñez Feijóo, que el PSOE proposi una gran coalició o un pacte de legislatura al PP, ha assenyalat que en aquest moment "no és necessària" i "no es donen les circumstàncies". "Hi ha una majoria progressista que, com que no és absoluta, es veurà obligada permanentment a pactar i això és bo", ha indicat.

"Encara no hem après a pactar. Crec que en qualsevol cas hauria de ser una legislatura de diàleg", ha assenyalat, i, encara que ha declinat la proposta, ha dit que és preferible l'actitud de Feijóo a l'entossudiment de partits com el PP i Ciutadans. I, sobre la possibilitat d'una abstenció popular després de les hipotètiques eleccions del 10 de novembre, Iceta ha assenyalat que si el PP considera que s'ha d'abstenir, que ho faci ara.