Iceta formalitza la candidatura per continuar al capdavant del PSC

Publicat 15/11/2019 15:47:09CET
El secretari general del PSC, Miquel Iceta en la presentació del manifest 'Ara Senat, Ara Diàleg' a l'Hotel Catalonia Ramblas, a Barcelona (Espanya), a 7 de novembre de 2019.
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 15 nov. (EUROPA PRESS) -

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha presentat la seva candidatura per continuar al capdavant dels socialistes catalans en les eleccions del congrés que tindran lloc els dies 13, 14 i 15 de desembre al Palau de Congressos de Catalunya.

En la carta que ha remès al partit, consultada per Europa Press, recorda que fa cinc anys va ser triat primer secretari en un congrés extraordinari en un moment en el qual el partit travessava "una situació delicada": venia d'uns mals resultats en les eleccions i s'havien produït escissions en el partit.

Reivindica que en dos anys, entre tots els socialistes, van deixar enrere "una gravíssima crisi interna que posava en risc la continuïtat" del projecte.

Més tard, reelegit primer secretari en l'últim Congrés Ordinari de la formació, van aconseguir "recuperar un paper central en la política catalana i espanyola, vam ser segona força a Catalunya", en les eleccions generals, relata.

"Crec que que avui podem fixar-nos nous objectius, nous reptes i que la nostra ambició col·lectiva ha de ser convertir el PSC en la primera força política a Catalunya, que vertebri l'espai de l'esquerra no independentista i del catalanisme federalista", exposa mentre recull la idea de la ponència que els socialistes aprovaran al desembre.

Per això i perquè considera que queda camí per recórrer, es veu "amb prou força per encapçalar aquest esforç" i comunica que es presenta a la reelecció com a primer secretari en el 14è congrés dels socialistes catalans.

Contador