Publicat 17/10/2019 12:40:58 +02:00CET

Iceta demana la dimissió de Torra i eleccions: "L'autogovern torna a estar en risc"

Miquel Iceta intervé al Parlament
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 17 oct. (EUROPA PESS) -

El líder del PSC al Parlament, Miquel Iceta, ha reclamat aquest dijous al president de la Generalitat, Quim Torra, que dimiteixi i convoqui eleccions i ha advertit que "l'autogovern català torna a estar en risc, com a finals de l'any 2017", si continua a les seves mans.

"Deixi que un altre es posi al capdavant del Govern, algú que posi la convivència per sobre de la independència, que garanteixi els drets de tothom i defensi l'autogovern per sobre d'una quimera il·legal", ha subratllat a la Cambra en resposta a la intervenció de Torra després de la sentència del Tribunal Suprem (TS) que es va conèixer aquest dilluns als líders independentistes.

Després de reivindicar que els catalans viuen en democràcia, ha remarcat que la sentència ha d'acatar-se, especialment des de les institucions, encara que no s'hi estigui d'acord: "No té cap sentit enfrontar la legitimitat del poder judicial amb el caràcter representatiu de les institucions".

També ha retret que Torra insisteixi a tornar a exercir el dret a l'autodeterminació, i l'ha avisat: "Si es fa el mateix, el resultat serà el mateix, però amb una societat encara més dividida".

Segons Iceta, un govern no ha de cridar a la desobediència ni ha d'oblidar el seu paper institucional, i sí que ha de promoure la convivència, garantir la seguretat i assegurar l'autogovern, i ha defensat la necessitat de condemnar "sense pal·liatius ni matisos qualsevol forma de violència".