Iceta defensa els instruments parlamentaris per "esclarir" la qüestió de l'imam de Ripoll

Publicat 16/7/2019 18:38:13CET
ARXIVO / El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, intervé en la clausura de l'escola d'estiu del PSC a la Seu del PSC de Barcelona .
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 16 jul. (EUROPA PRESS) -

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, s'ha mostrat convençut que hi ha instruments parlamentaris per "esclarir" les qüestions que giren entorn dels atemptats de l'agost del 2017 a Barcelona i a Cambrils (Tarragona).

Iceta ha fet aquestes declaracions als periodistes en una visita a la Ribera d'Ebre (Taragona) per veure in situ els estralls de l'incendi del juny i en resposta a una pregunta sobre la informació del diari 'Público' que apunta a una presumpta relació entre l'imam de Ripoll i cervell dels atemptats, Abdelbaki es-Satty, i el Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI).

"Jo estic convençut que tenim els instruments parlamentaris per esclarir totes aquestes qüestions amb la idea d'estar en millors condicions de cara al futur per afrontar fenòmens com aquests", ha dit, i s'ha referit a la comissió d'investigació oberta al Parlament i a la comissió de matèries secretes i reservades al Congrés.

Iceta ha lamentat l'atemptat, que ha qualificat de gravíssim: "Van morir els autors i encara no tenim les dades de tot el que va passar i com es va preparar davant dels nostres ulls", i ha subratllat la necessitat de l'educació davant un fenomen que es dona dins del país.

Preguntat per les negociacions amb Unides Podem per a un acord d'investidura de Pedro Sánchez, ha reconegut que el sentiment dels socialistes és de preocupació, però ha assegurat que hi ha marge perquè dilluns vinent, quan presenti la candidatura a president del Govern central, "els progressistes la votin i que els conservadors no la bloquegin".