Publicat 17/5/2019 10:21:23 +02:00CET

Iceta celebra la designació de Batet i Cruz: "És un gest molt poderós"

Roda de premsa del líder del PSC, Miquel Iceta, en el Parlament de Catalunya, després de ser vetat com a senador autonòmic
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 17 maig (EUROPA PRESS) -

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha celebrat que el president del Govern central i líder del PSOE, Pedro Sánchez, hagi triat els catalans Meritxell Batet i Manuel Cruz per presidir el Congrés i el Senat, respectivament: "És un gest molt poderós".

En una entrevista aquest divendres a la Ser Catalunya que ha recollit Europa Press, ha relatat que s'ha "emocionat" quan Sánchez li ha comunicat la decisió per telèfon, i després ha parlat també amb Batet i Cruz.

De Batet ha dit que està "preparadíssima" per al càrrec, i de Cruz ha augurat que farà una feina fantàstica al Senat, per la qual cosa ha assenyalat que si li va quedar cap espina clavada després del rebuig al seu nomenament com a senador, ja se l'ha tret.

"DECEBUT"

Iceta ha dit que està "una mica decebut" per la decisió del Parlament de no nomenar-lo senador, i ha considerat que els independentistes van prendre una mala decisió política en rebutjar la seva designació.

Ha explicat que va haver de donar més d'una volta a la proposta de Sánchez, però es va decidir en considerar que no era necessari renunciar al seu escó al Parlament: "Puc anar-hi perquè no me'n vaig del tot", ha dit que va pensar.

Així i tot, va advertir Sánchez del risc que rebutgessin el seu nomenament, encara que el president del Govern espanyol "no ho creia, perquè li semblava inconcebible".

Iceta ha indicat que malgrat tot no dona per acabada la cortesia parlamentària perquè ell no la perdrà: "Ve de l'educació que ha rebut cadascú".