Publicat 21/9/2019 17:24:07 +02:00CET

Iberia xifra el seguiment de la vaga al Prat en un 8,13% i UGT en un de cada dos

Passatgers en l'Aeroport de Barcelona. Foto d'arxiu
EUROPA PRESS

   BARCELONA, 21 set. (EUROPA PRESS) -

   Iberia Airport Services ha xifrat el seguiment de la vaga del personal de terra a l'Aeroport de Barcelona en un 8,13%, mentre que UGT Iberia Barcelona ha assegurat que l'han secundat un de cada dos treballadors que no estan cridats a complir serveis mínims.

   En un comunicat aquest dissabte, la companyia ha explicat que la jornada de vaga es desenvolupa "sense incidències" i que s'estan complint els serveis mínims, mentre que el portaveu d'UGT Iberia Barcelona, Omar Minguillón, els ha qualificat d'abusius, en declaracions a Europa Press.

   Fins a les 13.00 hores, Iberia Airport Services ha atès 168 vols, 74 d'arribada i 94 de sortida, i Vueling ha cancel·lat per a aquest dissabte 46 vols amb destinació o sortida de l'Aeroport de Barcelona.

   La xifra de cancel·lacions de Vueling ascendeix a 54 cancel·lacions el diumenge, a 54 el dilluns, i és de 52 el dimarts, i la companyia ha recordat que la vaga és "totalment aliena" a l'aerolínia i ha recomanat als passatgers no anar a l'aeroport.

METEOROLOGIA ADVERSA

   Iberia també ha afirmat que l'Aeroport de Barcelona "sofreix regulacions per meteorologia, que ha reduït la capacitat d'arribada al 70%", i ha atribuït els retards d'aquest dissabte a la pluja especialment en vols procedents d'Europa.

   Minguillón ha criticat que és la tercera vegada que la companyia atribueix els retards a la pluja, com va passar al juliol i a l'agost, i ha ironitzat: "Tindrem un sant que diu que plogui quan hi ha vaga".

   Ha qualificat d'"excuses febles" aquestes explicacions d'Iberia i li ha demanat que deixi de preocupar-se de donar xifres de la vaga i la pluja, i es preocupi més per la falta de personal que al seu parer hi ha en Iberia Barcelona.

   Aena ha explicat a Europa Press que aquest dissabte hi ha hagut regulacions (espaiat en els aterratges) i retards per meteorologia aquest dissabte, mentre que Enaire ha assegurat a Europa Press que s'han produït aquestes regulacions per la mala meteorologia tant a Barcelona com a diversos països d'Europa.

   En un tuit, Enaire ha concretat que "persisteix l'activitat tormentosa a Barcelona i Balears", per la qual cosa continuen les restriccions, per seguretat, en les arribades a l'Aeroport de Barcelona i al de Palma de Mallorca.