Publicat 26/7/2019 16:03:16 +02:00CET

Iberia, oberta a la negociació "fins a l'últim minut" davant la vaga al Prat

Aeroport de Barcelona-El Prat
AENA - Archivo

BARCELONA, 26 jul. (EUROPA PRESS) -

Iberia ha assegurat aquest divendres que està oberta al diàleg i a la negociació "fins a l'últim minut" davant la convocatòria de vaga de personal de terra per aquest dissabte i diumenge a l'Aeroport de Barcelona-El Prat.

L'aerolínia ha qualificat la convocatòria de vaga d'aquest cap de setmana de "desproporcionada", i ha assenyalat que es produeix en dies crítics en coincidir amb l'operació de retorn del juliol i la sortida de l'agost, ha informat en un comunicat.

Ha sostingut que ha estat capaç en els darrers anys d'arribar a acords amb els diferents col·lectius, i ha remarcat que ha presentat als treballadors una proposta que engloba "tots els punts sobre els quals es podia negociar a nivell local".

"Malgrat la voluntat de l'empresa per arribar a un acord en tots els punts, el que fa al·lusió a la Transformació de Contractes no pot ser negociat amb el comitè de vaga de Barcelona, en estar fora de l'àmbit de competències d'aquest comitè", ha exposat.

Iberia ha indicat que així està recollit en l'acta d'acord subscrita el 24 de juliol del 2018, que va permetre desconvocar la vaga de fa un any, i que feia referència a un acord signat a nivell estatal.

Ha afegit que aquest document establia que la transformació de contractes es negociaria dins del marc del XXI Conveni Col·lectiu del Personal de terra d'Iberia, que s'està negociant des del setembre del 2018.

Ha alertat que el nou conveni "es pot veure retardat" per la convocatòria de vaga d'aquest cap de setmana, malgrat que ha dit que la negociació es troba en fase avançada.

el més llegit

 1. 1

  Grup Sagardi repartirà 5.000 menjars diaris a persones majors de Barcelona

 2. 2

  AMP.- Coronavirus.- Granollers (Barcelona) adapta un pavelló perquè persones sensellar passin el confinament

 3. 3

  Granollers (Barcelona) adapta un pavelló per a persones sensellar infectades per coronavirus

 4. 4

  AMP.- Coronavirus.- Mor l'expresident del Port de Barcelona Joaquim Tosas

 5. 5

  Trump amenaça amb no destinar més fons a l'OMS perquè "estan molt centrats en la Xina"